NCRV

ZomerNachten

Matthijs de Bruijn

Truus en Riet Spijkers maken radioprogramma

Vrijdag 30 / zaterdag 31 juli 2010

00.00 uur, Radio 1

Tweeling achter modelabel Spijkers en Spijkers in unieke reeks NCRV ZomerNachten

Truus en Riet Spijkers zijn samen het modelabel Spijkers en Spijkers. De eeneiige tweeling is geboren in 1970 in Bruchterveld, Overijssel. Spijkers en Spijkers lanceerde op 14 juli een nieuwe lijn: SIS by Spijkers en Spijkers. In anderhalf uur live-radio zullen zij als gastvrouwen, zonder tussenkomst van een presentator, hun eigen verhaal vertellen. Wàt dat verhaal is, weten alleen zijzelf.

Truus en Riet Spijkers begonnen in 2000 officieel met hun eigen label, in 2006 gaven ze hun eerste show in Londen en in 2009 presenteerden ze hun wintercollectie in Milaan. Ze onderscheiden zich door kleding met krachtige strakke vormen. Vorig jaar hebben ze een prêt-à-porter collectie gemaakt voor Claudia Sträter en ze verkopen in Londen, Tokio en New York.

In tegenstelling tot alle andere gastheren en gastvrouwen zullen de dames Spijker samen deze aflevering van ZomerNachten maken.

Andere gastheren/gastvrouw in de reeks ZomerNachten:


* Victor Muller, eigenaar Spyker en Saab


* Marcel Lüske, pokerlegende


* Ramsey Nasr, dichter des vaderlands


* Abram de Swaan, socioloog


* Linda Rose Smit, politiek adviseur in Irak


* Andreé van Es, grande dame GroenLinks

ZomerNachten onderscheidt zich doordat er geen presentator in het programma aanwezig is. In Zweden, waar dit format al vijftig jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen. De Nederlandse variant zal op het tijdstip van het NCRV-Radio 1-programma Casa Luna te horen zijn.

De NCRV maakt negen afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode van 10 juli tot en met 4 september om 0.00 uur op Radio 1. ZomerNachten is er ook op internet: www.zomernachten.ncrv.nl.