Audax via de iPad Verkoop digitale tijdschriften via de iPad Vrijdag 30 Juli, 2010 AKO maakt het vanaf augustus mogelijk om met een speciale App digitale tijdschriften op de iPad te kopen en vervolgens te lezen. Via de AKO Tijdschriften App wordt een keur aan Nederlandse bladen aangeboden, waaronder HP/De Tijd, Vriendin,AvantGarde, Weekend, EOS en vele andere titels. De AKO Tijdschriften App kan gratis worden gedownload via de App Store van Apple. Met de tijdschriftenkiosk op de iPad springt AKO in op de laatste ontwikkelingen. "We verwachten dat tablet pc's als de iPad een nieuw tijdperk van digitaal lezen inluiden." aldus Dennis Mikkelsen, Manager Audax Digital en verantwoordelijk voor de e-commerce activiteiten van AKO.nl.

In eerste instantie biedt AKO alleen de tijdschriften van de Audax uitgeverijen in abonnementvorm aan. AKO verwacht op korte termijn ook tijdschriften in digitale versie van andere uitgevers aan te kunnen bieden. Tot 31 oktober 2010 geldt een introductieaanbod: voor alle weekbladen geldt 10 exemplaren voor â¬10, voor maandbladen 5 exemplaren voor â¬10. Abonnementen worden niet automatisch verlengd.

Voor de realisatie is Audax Digital een samenwerking aangegaan met initiatiefnemer MagWorld, onderdeel van Aemotion B.V., gespecialiseerd in multiplatform communicatie-oplossingen. De digitale kiosk draait op het Nederlandse Read-and-Go platform dat door Aemotion ontwikkeld is. Via dit platform wordt het in de toekomst ook mogelijk om de bladen met extra interactiviteit te publiceren. Bladenuitgever Audax Publishing zal dan ook later dit jaar interactie en rijkere content toevoegen aan de iPad edities van haar bladen.

Audax Digital is als businessunit onderdeel van het in Amsterdam gevestigde Audax Publishing, uitgever van de weekbladen van de weekbladen: Weekend, Vriendin, PRiMO en HP/De Tijd en de maandtitels: AvantGarde, Glossy, Stars, Girlz!, Diva, Royalty en AktueelMAN. De Amsterdamse uitgeverij is onderdeel van het in Gilze gevestigde familiebedrijf Audax.