Gemeente Heeze-Leende




Rapportage metingen uitgebracht

Geen gevaar voor volksgezondheid Leende na grote brand Valkenswaard

Bij de brand op woensdag 21 juli op industrieterrein De Vest in Valkenswaard zijn op verzoek van de brandweer Valkenswaard metingen uitgevoerd door de Milieu Ongevallen Dienst van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De metingen waren gericht op het gebied op en rondom het industrieterrein en reikten tot het buitengebied van Valkenswaard, dat grenst aan Leende. Bij de metingen in het buitengebied zijn dusdanig lage concentraties dioxine aangetroffen dat mag worden geconcludeerd dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is ontstaan voor de inwoners van Leende. Dioxine is een verzamelnaam van een stof die vrijkomt bij verbranding van chloorhoudende producten, zoals pvc.

Een aantal inwoners uit Leende heeft echter vragen gesteld over verbrandingsresten in hun tuin. Aan hen wordt geadviseerd om zichtbare verbrandingsresten uit de tuin te verwijderen en nadien de handen te wassen. Als zij groente en fruit uit eigen tuin willen consumeren, is het afdoende om deze goed te wassen.

Klik hier voor het persbericht van de gemeente Valkenswaard met daarin nadere informatie over de uitgevoerde metingen. Let op: dit bericht heeft voor 95% betrekking op de gemeente Valkenswaard en de informatieverstrekking richting de inwoners van Valkenswaard. Mocht u desondanks nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de gemeente Valkenswaard, tel. (040) 208 34 44.