Politie Drenthe

Vrijdag 30 juli 2010

Provincie Drenthe, 30-07-2010

Rijbewijs ingevorderd

EMMEN De politie heeft donderdagmorgen een 26-jarige motorrijder uit Emmen aangehouden. De man reed over de N34 toen hij ter hoogte van Erm werd gecontroleerd door middel van een lasercontrole. Hij reed met een snelheid van 202 km/u waar 100 km/u is toegestaan. De man kon op het Zeggeveld worden aangehouden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Beginnend bestuurders aangehouden

EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 21-jarige automobilist uit Emmer Compascuüm aangehouden. De man viel op door zijn roekeloos rijgedrag waarop agenten de man staande hielden voor een controle. Daarbij bleek dat deze beginnend bestuurder te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 130 ug/l (0,3 promille). De man is aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden. De man wilde in een auto stappen op de parkeerplaats aan de Grote Akkerstraat toen agenten hem vroegen een blaastest af te nemen. De man blies 345 ug/l (0,8 promille). Hij is aangehouden. Deze beginnen bestuurder kreeg een rijverbod 4 uur en er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding wegens belediging

MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige jongeman uit Meppel aangehouden. De jongeman gedroeg zich vervelend in de richting van enkele surveillerende agenten. Nadat agenten hem meerdere malen hebben gesommeerd weg te gaan beledigde hij hen. De jongenman is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding huiselijk geweld

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 29-jarige man uit Coevorden aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vriendin te hebben geslagen. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Het protocol Huiselijk Geweld wordt opgestart.

Man aangehouden voor mishandeling

ASSEN De politie heeft donderdagavond een 43-jarige man uit Coevorden aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er een man mishandeld zou zijn in een woning aan de Stelling. Ter plaatse was het 38-jarige slachtoffer (woonplaats onbekend) opgevangen in een andere woning aan de Stelling. Op aanwijzing van hem kon de verdachte in een woning verderop worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer is met een neusfractuur en enkele verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

Overval BP tankstation Assen

ASSEN - De politie stelt een onderzoek in naar de gewapende overval op zondag 25 juli op het BP tankstation aan de Balkenweg in Assen. Tegen 15.40 uur die dag kwam een man het tankstation binnen. Hij liep naar de balie en bedreigde de medewerker achter deze balie met een mes. Onder bedreiging met dit mes moest de medewerker geld afgeven. Met dit geld vluchtte de overvaller te voet.

Getuigen hebben deze verdachte dezelfde dag vanaf 13.00 uur al gezien in de omgeving van het tankstation. Het is een druk bezocht tankstation met wasstraat en daarom is de kans groot dat meer mensen deze verdachte eerder die zondag bij- of in de omgeving van het tankstation hebben gezien.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval en mensen die de overvaller eerder die dag in de omgeving van het tankstation hebben gezien of weten wie hij is. In het bijzonder is de politie op zoek naar twee vrouwen welke kort na de overval het tankstation binnen wilden gaan. Zij kwamen voor een dichte deur te staan waarop zijn hun weg vervolgden. Mogelijk hebben deze twee vrouwen de verdachte gezien nadat hij na de overval van het terrein liep. De politie wil graag in contact komen met hen.

Signalement

Het is een blanke man van naar schatting 30 tot 40 jaar. Hij droeg een witte of crèmekleurige pet en een donkere zonnebril. Zijn kleding bestond uit een blauwe spijkerbroek en een grijs of crèmekleurige gebreide trui. Op de voorkant van de trui bevinden zich strepen. Hij droeg lichte sportschoenen.

Uw tip
Heeft u informatie over bovenstaande zaak, neem dan contact op met de politie op het telefoonnummer 0900-8844. Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Wilt u toch liever anoniem blijven neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.

Bekijk hier de fotos en videobeelden verderop in dit bericht.