Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.10 uur

Utrecht, 30-07-2010

Verkeerslicht platgereden

AMERSFOORT Een automobilist reed op donderdagavond 29 juli een verkeerslicht plat en ging er vervolgens vandoor.

Rond 19.25 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Amsterdamseweg een verkeerslicht had aangereden en vervolgens was weggereden in de richting van Hoogland. De getuige gaf ook het kenteken van de auto en een omschrijving van de bestuurder door.

Agenten reden direct naar de Hooglandse woning van de eigenaar van de auto. Daar troffen zij de beschadigde auto met daarbij de 22-jarige eigenaar aan. De agenten hielden de Hooglander vervolgens aan en brachten hem over naar het politiebureau.

De verdachte bekende op de hoek van de Amsterdamseweg-Industrieweg uit de bocht te zijn gevlogen en tegen het verkeerslicht te zijn gebotst. Tegen hem is proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van een ongeval opgemaakt.

Gestolen scooter

AMERSFOORT Naar aanleiding van de melding van een verdachte situatie hielden agenten uiteindelijk een jongen op een gestolen scooter aan.

Rond 19.00 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens zich verdacht ophielden in de struiken aan de Alphons Diepenbrockstraat en dat zij een witte scooter bij zich hadden. Toen de agenten bijna ter plaatse waren, zagen zij een fietser en een snorfietser uit die richting komen rijden. De agenten troffen niemand meer op de Alphons Diepenbrockstraat aan en besloten achter de fietser en snorfietser aan te gaan. Zij pikten hen weer op bij de Weberstraat en controleerden het tweetal op de Rameaustraat. Inmiddels had de getuige de politie weer gebeld en een uitgebreid signalement van de twee gegeven. Het tweetal voldeed aan het signalement.

De fietser was een 15-jarige jongen uit Amersfoort, de snorfietser een 14-jarige plaatsgenoot. Bij verdere controle bleek dat de snorfiets van diefstal afkomstig was. Daarop hielden de agenten de 14-jarige jongen aan en namen de scooter in beslag. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en de politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de diefstal. Tevens krijgt hij een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.