Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 30-07-2010

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdagochtend 29 juli een hennepkwekerij opgerold en hield één verdachte aan.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten aan het eind van de ochtend een onderzoek in een woning aan de Dasseweide in. Daarbij troffen agenten een hennepkwekerij met ruim vierhonderd planten aan. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen. In het pand hielden de agenten een 29-jarige Nieuwegeiner aan. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de kwekerij.

Gewelddadige winkeldief

VIANEN Een winkelmedewerker betrapte op donderdagmiddag 29 juli een winkeldief, die vervolgens agressief reageerde.

Rond 16.15 uur zag een medewerker van een winkel aan de Lijnbaan dat een klant een pak met batterijen uit een stelling pakte en die in zijn tas stopte. Bij de kassa rekende hij wel enkele andere boodschappen af, maar de batterijen niet. Nadat hij de kassa was gepasseerd, spraken enkele personeelsleden hem aan en vroegen of zij in zijn tas mochten kijken. Daarop werd de man verbaal agressief en wilde de winkel uit lopen. Toen medewerkers dat probeerde te voorkomen, bedreigde hij hen verbaal en probeerde hen te slaan. Vervolgens ontstond een worsteling, waarna de verdachte met de hulp van een klant onder controle kon worden gebracht.

Agenten kwamen ter plaatse en namen de verdachte, een 26-jarige man uit Vianen, van het personeel over. Hij is naar het politiebureau overgebracht. Een medewerker van de winkel deed aangifte van diefstal met geweld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.