Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 30-07-2010

Allergische reactie

HARMELEN Een traumahelikopter kwam op donderdagmiddag 29 juli een peuter van 3 jaar te hulp nadat hij onwel was geworden.

Rond 17.40 uur kregen de GGD en politie de melding van een onwelwording van een 3-jarige peuter op de Meerkoet, vermoedelijk als gevolg van een allergische reactie. Niet alleen een ambulance maar ook een traumahelikopter gingen ter plaatse. Daar bleek dat de jongen inderdaad een allergische reactie had. Hij kreeg door een trauma-arts medicatie toegediend, waarna een infuus werd aangebracht en de jongen per ambulance naar het UMC in Utrecht werd gebracht.

Warmtebeeldkijker: inbrekers gepakt

HARMELEN In de vroege ochtend van vrijdag 30 juli hielden agenten drie mannen aan op verdenking van een inbraak.

Rond 03.50 uur kreeg de politie de melding dat werd ingebroken bij een bedrijf aan de Harmelerwaard. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en kregen van een getuige de melding dat de drie inbrekers het weiland in waren gevlucht. Agenten stelden daar onder andere met een warmtebeeldkijker een onderzoek in. Met de kijker werd gezien dat achter in het weiland mensen over een hek klommen. Bij nader onderzoek werden de verdachten in de achtergelegen boomgaard aangetroffen. Het drietal, twee Roemenen van 19 jaar en één van 20 jaar, werd aangehouden.

Bij het pand bleek te zijn geprobeerd in te breken, waarbij forse schade aan een deur was ontstaan, maar het was de inbrekers (nog) niet gelukt in het pand te komen. Het drietal is naar het politiebureau overgebracht en zij zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Bejaarde vrouw op Zuilense Ring

UTRECHT Een bejaarde vrouw raakte op donderdagmiddag 29 juli de weg kwijt en belandde op de Zuilense Ring.

Rond 17.40 uur kreeg de politie meerdere 1-1-2-meldingen van automobilisten die meldden dat een bejaarde vrouw over de Zuilense Ring fietste over het weggedeelte tussen het Gandhiplein en het Shell-benzinestation. Gezien de maximumsnelheid daar van 100 km/u, een levensgevaarlijke situatie.

Agenten gingen met spoed ter plaatse en troffen de fietsster, een 76-jarige vrouw uit Vreeland, inderdaad op de Zuilense Ring aan. Zij kwam verward over en verklaarde in de middag in Vreeland te zijn vertrokken en de weg kwijt te zijn geraakt.

Agenten namen haar mee naar het politiebureau in Maarssen. Daar werd getracht familie te achterhalen, maar door de verwarde toestand van de Vreelandse lukte dat niet. Een agent besloot haar naar haar woning in Vreeland te brengen. Onderweg daar naartoe herkende de vrouw in Vreeland de woning van één van haar kinderen. Zij stopten en daar bleek dat de bezorgde zoon al naar haar op zoek was. Hij heeft de zorg voor haar van de agent overgenomen.