KNHS

Pratoni: Jan van den Broek aan de leiding
30 juli 2010
Jan van den Broek

PRATONI - Titelverdediger Jan van den Broek gaat aan de leiding van het tussenklassement in de dressuur na de eerste dag. Van den Broek reed met zijn KWPN-er Oscar een mooie proef die door de vijfkoppige WK-jury met 41,73 strafpunten werd beloond.

Jan reed iets voorzichtig, maar maakte geen fouten. Normaal rijdt hij flitsender, maar het was een goede proef die ook gemakkelijk met 38 strafpunten beloond had mogen worden, vertelt bondscoach Tjeerd Velstra.

Gisteren reden de individuele deelnemers Martin van den Broek en Christiaan Provoost eveneens de dressuurproef. Provoost reed een goede proef met Umiro die werd beloond met 53,25 strafpunten en de voorlopige zevende plaats na 37 deelnemers. Martin van den Broek behaalde met Taradel een score van 62,46 en was ondanks het verkeerd aanspringen in de galop tevreden over zijn proef. Van den Broek staat momenteel op de 21ste plaats.

Vandaag komen teamleden Saskia van Heesch (10.45 uur) en Frans Hellegers (17.25 uur) in actie in de dressuurpiste waarna het voorlopige individuele en landenklassement opgemaakt kan worden.

Foto: Jan van den Broek
Rinaldo de Craen