Politie Groningen

Vrijdag 30 juli 2010

Provincie Groningen, 30-07-2010

Overvaller door omstanders aangehouden

GRONINGEN - Een 38-jarige man uit Nieuw Amsterdam is donderdagmorgen aangehouden. De man was in een winkel in de Gelkingestraat. Een andere klant rekende een product af en op dat moment eiste hij geld van de verkoopster. Hij ging er met wat bankbiljetten vandoor, maar in het Hoogstraatje werd hij door omstanders en de klant aangehouden. Zij droegen de verdachte over aan agenten. De bankbiljetten kwamen te voorschijn. Die zijn in beslag genomen en de Drent is ingesloten.

Man gewond na inslaan ruit

VEENDAM - Een 20-jarige inwoner van Nieuwe Pekela is donderdagvond gewond geraakt bij een ruzie. Hij was bij een 40-jarige man aan de Vredenrustlaan op bezoek. De verdachte was onder invloed en sloeg tijdens de ruzie een ruit in. Hij raakte flink gewond aan zijn arm. Een agent heeft de wond verbonden, waarna hij werd aangehouden. De wond moest gehecht worden. In het politiebureau werd hij opstandig. De Pekelder werd ingesloten.

Man valt vrouw aan

MARUM Een 59-jarige man uit Marum heeft donderdagavond in een woning in Marum zijn vrouw bedreigd met een steekwapen. Ook richtte hij een luchtdrukpistool op de vrouw en schoot een pijltje naar haar. Toen agenten bij de woning aanbelden, deed de verdachte open. Voordat ze konden vertellen waarvoor ze kwamen, probeerde hij het wapen van een van de agenten te pakken. De agenten zetten hem vervolgens direct klem en deden handboeien bij hem om. De vrouw raakte niet gewond. De man is aangehouden en werd ingesloten. De wapens werden in beslaggenomen

Agressieve mannen aangehouden

GRONINGEN Een 44-jarige man uit Geldrop en een 40-jarige man uit Heeze zijn donderdagnacht in de Poelestraat aangehouden. Hij mocht een café niet in, vanwege zijn gedrag in een ander café. Hij werd dreigend en agressief, waarna het personeel de politie inschakelde. Agenten wisten de 44-jarige man in eerste instantie te kalmeren, maar hij werd later toch weer agressief. Hij werd aangehouden. De 40-jarige begon zich ermee te bemoeien en ook hij uitte bedreigingen richting de medewerkers en richting omstanders. Hij werd met behulp van pepperspray overmeesterd. Ook hij moest mee naar het politiebureau. De heren werden ingesloten.

Agent gewond bij aanrijding door dronken bestuurster

TER APEL Een agent is donderdagnacht tijdens de uitoefening van zijn werk gewond geraakt bij een ongeval op de Dr Koppiusstraat in Ter Apel. De politieman was samen met zijn collega naar deze straat toe gereden in verband met geluidsoverlast. Toen de 20-jarige veroorzaakster uit Ter Apel weg wilde rijden, parkeerden de agenten hun auto achter die van haar. Dit weerhield de 20-jarige er niet van om vol gas tegen het portier van de auto aan te rijden. De agent wilde net uitstappen. Hij liep tijdens het moedwillige ongeval een pijnlijke rug op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De opstandige verdachte kon gelijk worden aangehouden. Zij bleek ruim 1,3 promille alcohol in haar bloed te hebben. Op het politiebureau verklaarde zij een fles Jenever gedronken te hebben. Ook had zij naar eigen zeggen speed gebruikt. De agent is met rugklachten ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De 20-jarige verdachte zit vast. Regiopolitie Groningen accepteert geweld tegen haar medewerkers niet en stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

TOLBERT De politie heeft donderdagavond een 19-jarige man uit Tolbert aangehouden in een woning in zijn woonplaats. De agenten spraken met de ouders van de 19-jarige. Zij vertelden dat hun zoon de laatste tijd thuis gewelddadig was. Deze avond had hij zijn moeder geslagen. Hij werd door agenten in een woning in de omgeving aangetroffen en aangehouden. De politie stelt een onderzoek in. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Bestuurder zonder rijbewijs beboet

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 23-jarige automobilist uit Groningen aangehouden in de Muurstraat in de stad. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De man had een smoes dat zijn puntenrijbewijs in verband met eerdere overtredingen tijdelijk was ingenomen. Dit bleek niet het geval, de verdachte was in het geheel niet in het bezit van het papiertje. Zijn auto werd achter het bureau geplaatst, tegen de 23-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen fiets na zes jaar terug

GRONINGEN Een agent trof donderdagnacht op de Rademarkt in Groningen een gestolen fiets aan. Het viel hem op dat de mooie damesfiets niet op slot stond. Tevens ontbrak de originele sleutel. Na een onderzoek bleek de fiets in 2004 gestolen te zijn. De agent neemt contact op met de eigenaar die in Harkstede woont. De fiets zal worden teruggegeven.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 29 juli op diverse plaatsen op snelheid.


- Slochteren, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1379, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1169, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Alteveer, Beumeesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 488, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.