Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 30-07-2010

Vandalen betrapt op Station CS

BREDA: Een NS veiligheidsmedewerker heeft vannacht omstreeks 02.10 uur op het Station CS twee knapen uit Dordrecht, beiden 20 jaar, betrapt die bezig waren een rolband van een roltrap te slopen. De bewaker hield de vandalen samen met een collega tegen en waarschuwde de politie. De Spoorwegpolitie handelt de zaak af.

Bredanaar (24) gebruikt lege kratten bij winkelfraude

BREDA: Een oplettende medewerker van een supermarkt aan de Cypressraat heeft donderdagavond een 24-jarige Bredanaar betrapt op fraude. De man werkte als volgt: Hij had een leeg bierflesje in een plastic tas zitten. Vervolgens liep hij daarmee naar de afdeling dranken. Hij zocht er een leeg bierkrat bij en leverde dit vervolgens in bij de emballage automaat. Met de bon, van in dit geval twee euro, liep hij naar de kassa, waar hij uitbetaald kreeg. Hij vertelde de agenten dat hij deze truc al vijf jaar in diverse winkels toepast. Hij vindt niet dat hij de winkels op deze manier besteelt Hij had er dan naar eigen zeggen ook geen spijt van. De politie maakt proces-verbaal op.

Oosterhouter (37) kan openstaande geldboetes niet betalen

BREDA: Een 37-jarige Oosterhouter werd vannacht omstreeks 03.00ur tijdens een controle op de Academiesingel aangehouden omdat hij nog drie geldboetes van bij elkaar 320 euro (of 7 dagen gijzeling) had openstaan. Hij kon niet betalen en werd daarom overgebracht naar het cellencomplex in Breda. De Oosterhouter werd met zijn auto aan de kant gezet omdat het mistachterlicht brandde.

Vijf wildplassers betrapt tijdens horecatoezicht

BREDA: De agenten die vannacht belast waren met het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum hadden een rustige dienst. Er werden geen aanhoudingen verricht. Wel werden nog vijf wildplassers op de bon geslingerd.

Politie onderzoekt inbraak kapperszaak

BREDA: Vannacht, de nacht van donderdag op vrijdag, is omstreeks 04.50 uur ingebroken in een kapperszaak op het Brabantplein. De inbreker heeft een ruit van de toegangsdeur verbroken. In de winkel lag de kassa op de grond. Ook was er een houten stellage omgetrokken. De politie stelt een buurtonderzoek in. Vannacht hebben de agenten al met twee getuigen gesproken. Zij hebben gezien dat de dader wegfietste. Hij zou een jas met capuchon aan hebben gehad..Verder zal een aangifte van de benadeelde worden opgenomen. De buit is niet duidelijk.

Fietsers op de bon in Bredase binnenstad

BREDA: De politie heeft vannacht , de nacht van donderdag op vrijdag, op diverse locaties in de binnenstad verkeerscontroles ingesteld speciaal gericht op fietsers. De agenten stonden tussen de meldingen door onder meer op de Willemstraat, de Nieuwe Prinsenkade, de
Markendaalseweg en het Stationsplein. Er werden 23 bekeuringen uitgedeeld aan fietsers die zonder verlichting reden of het rode verkeerslicht negeerden.

Vrouw (64) slachtoffer van zakkenroller

ETTEN-LEUR: Een 64-jarige vrouw is donderdagmiddag rond 13.00 uur in een winkel aan de Bisschopsmolenstraat het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw vertelt dat ze haat portemonnee in een vak van haar tas gestopt had. De tas sloot ze af met een drukker. Toen ze in de winkel wilde afrekenen ontdekte ze dat haar portemonnee gestolen was.

Over zakkenrollen

Zakkenrollers slaan vaak en op veel plaatsen toe. Juist wanneer u het naar uw zin heeft of druk bezig bent, komt de zakkenroller de pret bederven. In drukke winkelstraten, winkels, op de markt, in het station, tijdens een concert, in de bioscoop of in een druk bezocht café, haalt hij of zij (waardevolle) spullen uit uw tassen of zakken. Geef zakkenrollers geen kans. Tref voorzorgsmaatregelen en waarschuw omstanders wanneer het u toch overkomt. Probeer het signalement van de vermoedelijke dader te onthouden en geef dat door aan de politie. Want ook bij zakkenrollerij is het belangrijk dat u daar altijd aangifte van doet.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-07-2010 10:50 | © Regio Midden en West Brabant |