Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.20 uur

Utrecht, 30-07-2010

Rijden tijdens ontzegging met alcohol

VEENENDAAL - Vrijdagochtend 30 juli heeft de politie omstreeks 06.00 uur een automobilist aan de Nieuweweg-noord aangehouden omdat hij autoreed met een rijontzegging.

De politie kreeg een melding van een automobilist dat hij door drie personen klem zou zijn gereden. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een man met draaiende motor achter het stuur zitten. Hij verklaarde dat hij vanuit Velp was gevlucht voor mensen die hem klem hadden gereden. Agenten controleerden de gegevens van de automobilist en toen bleek dat hij al een rijverbod opgelegd had gekregen. Vervolgens is de 39-jarige man uit Arnhem aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man moest een alcoholtest afleggen omdat hij rook naar alcohol. Ademanalyse wees 510/ugl uit.

Agenten namen contact op met hun collegas in Velp en het bleek dat de 39-jarige man zelf verdacht werd van het opzettelijk inrijden op een groep mensen. Hierop is hij overgedragen aan de politie van de regio Gelderland-Midden en direct aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar het voorval.