Academisch ziekenhuis Maastricht

azM achterwacht Atrium bij dotteren Publicatiedatum: 30-07-2010 Bron: stafdienst Communicatie Auteur: stafdienst Communicatie Datum: 30-07-2010

Het azM en het Atrium Medisch Centrum Parkstad hebben besloten samen te gaan werken op cardiologisch gebied om zodoende de zorg voor de patiënt beter op elkaar af te stemmen.

Als eerste uitvloeisel daarvan is er overeenstemming over het uitvoeren van dotterbehandelingen in Heerlen. AzM heeft toegezegd het Atrium MC hierbij te ondersteunen als achterwacht bij complicaties. Als de minister op basis van de overeenkomst tussen beide ziekenhuizen aan Atrium MC vergunning verleent, zal de capaciteit voor deze belangrijke behandeling in Zuid-Limburg worden vergroot. Wanneer precies de eerste patiënt een dotterbehandeling in Atrium MC kan ondergaan, ligt aan het moment van vergunningverlening door de minister.

De overeenstemming over het dotteren vormt een eerste stap naar samenwerking ook op andere gebieden. In het najaar zullen nadere afspraken worden gemaakt over gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek op cardiologisch gebied, andere vormen van samenwerking op cardiologisch gebied en een azM-poli hartchirurgie in Atrium MC.