Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Winkeldief aangehouden | |

Op donderdagmiddag 29 juli heeft de politie een 41-jarige vrouw uit Apeldoorn verhoord over een winkeldiefstal. De vrouw werd betrapt door winkelpersoneel toen zij kleding wegnam uit een kledingzaak aan de Tannhauserstraat in Apeldoorn.


Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. Agenten kwamen ter plaatse en hebben de vrouw aangehouden. Zij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Man aangehouden voor wapenbezit               |

Op woensdag 28 juli heeft de politie een 42-jarige Apeldoorner aangehouden voor wapenbezit. Uit nader onderzoek bleek dat de man een vuurwapen en meerdere busjes traangas in zijn bezit had.


Agenten kwamen de man op het spoor na een anonieme tip. De Apeldoorner zou onder andere in het bezit zijn van een vuurwapen. Er is direct een onderzoek ingesteld en de man werd korte tijd later aangehouden. Bij de fouillering bleek dat de man in het bezit was van meerdere busjes traangas en munitie voor een wapen. Uit nader onderzoek bleek dat het vuurwapen vermoedelijk in een woning in de wijk Woudhuis lag. Toen de agenten in die woning een onderzoek instelden, werd het vuurwapen daar aangetroffen. De Apeldoorner is voor nader verhoor ingesloten. De wapens zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Automobilist rijdt met 4x te veel alcohol op  |

De politie heeft donderdagmiddag 29 juli een 35-jarige man uit Polen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd omdat hij ruim vier keer het maximum toegestane promillage blies bij de ademanalyse.


De politie kreeg rond 15:00 uur een melding dat een automobilist slingerend over de Amersfoortseweg bij Apeldoorn reed. Toen de agenten ter plaatse kwamen, had de automobilist zijn auto geparkeerd aan de Meervelderweg in Uddel. Er zat niemand meer in de auto. Korte tijd later kwam er toch een man aanlopen. De man bleek de bestuurder van de auto te zijn. Uit de blaastest bleek dat hij gedronken had. De Poolse man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van ruim 2.2 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --