Gemeente Etten-Leur


Deel gemeentearchief overgedragen aan Regionaal Archief West-Brabant

Op 30 juli hebben burgemeester Van Rijnbach-de Groot, gemeentesecretaris Dircks en de heer Janssen, directeur van het Regionaal Archief West-Brabant een document ondertekend, waarbij een deel van het gemeentearchief van de gemeente Etten-Leur is overgedragen aan het Regionaal Archief West-Brabant.

De overdacht heeft betrekking op het gemeentearchief uit de periode 1950-1989. Als gevolg van deze overdracht, wordt dit archief in beginsel openbaar. Iedereen die geĂŻnteresseerd is in de onstuimige groei van Etten-Leur kan de dossiers die daarbij zijn ontstaan vanaf heden inzien.

Om dit te vereenvoudigen, zijn twee inventarissen opgesteld, die samen een compleet beeld geven van het archief uit de periode. Dat de groei van Etten-Leur onstuimig was, blijkt uit een eerste korte blik in de inventarissen. Alle gerealiseerde bestemmingsplannen, grote bouwplannen en zelfs verleende bouwvergunningen worden daarin opgesomd. Daarnaast worden ook de meer bijzondere plannen zoals de bouw van De Nobelaer, het politiebureau, het zwembad, de aanleg van het sportpark Lage Banken en het industrieterrein met alle bedrijfsvestigingen vermeld. De wijziging van de gemeentenaam en het wijzigen van de gemeentegrens met Hoeven en Rucphen zijn andere interessante onderwerpen die in het archief terecht komen. Verder bevat het archief de vergaderstukken van de gemeenteraad, de raadscommissies en het college, de gemeentelijke begrotingen, jaarrekeningen en jaarverslagen.

Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl