Gemeente Bedum


Veel wegwerkzaamheden na afloop zomervakantie

30 juli 2010
De gemeente Bedum gaat na afloop van de zomervakantie bezig met asfalteringswerkzaamheden aan diverse wegen in de gemeente. De werkzaamheden zullen voor een deel gevolgen hebben voor het auto en fietsverkeer. Dat moet worden omgeleid. De werkzaamheden aan de wegen zijn vooral een gevolg van de afgelopen strenge winter. Die heeft veel schade aan het asfalt veroorzaakt. De gemeente wil zoveel mogelijk reparaties in een zo kort mogelijke tijd afwerken.

De werkzaamheden hebben vooral plaats buiten de bebouwde kommen. Zo worden onder meer delen van de Stedumerweg, de Zwarteweg, de Munnikeweg, de Pijpsterweg en Noordwolderweg tussen Bedum en Noordwolde aangepakt. Ook de rotonde in de Groningerweg bij Zuidwolde gaat op de schop. Een deel van het fietspad tussen Bedum en Zuidwolde wordt eveneens gedeeltelijk van nieuw asfalt voorzien. In het dorp Bedum krijgen delen van de Waldadrift, de Industrieweg, de St, Annerweg en de Molenweg een nieuwe asfaltlaag, evenals een deel van de Oude Dijk. Daarnaast zijn er nog verschillende andere, voor het verkeer minder ingrijpende wegwerkzaamheden. In een aantal gevallen moet het verkeer worden omgeleid. Dat geldt met name voor de werkzaamheden aan de rotonde bij Zuidwolde en het werk aan de Waldadrift. De werkzaamheden aan de Pijpsterweg en Munnikeweg hebben vooral gevolgen voor het regionale verkeer. Door de reconstructiewerkzaamheden in Onderdendam maakt veel regionaal verkeer tijdelijk gebruik van deze wegen.

Met de werkzaamheden is een bedrag van rond de 140.000 Euro gemoeid. Welke weg op welk moment wordt aangepakt, is momenteel nog niet bekend. Daarover komt in de loop van augustus duidelijkheid. De gemeente start dan een voorlichtingscampagne. De asfalteringswerkzaamheden moeten voor
1 november van dit jaar zijn afgerond.