Gemeente Oldenzaal


Voorontwerp bestemmingsplan Bisschop Balderikstraat

30 juli 2010

Voor het gebied Bisschop Balderikstraat is een conceptbestemmingsplan gemaakt. Dit bestemmingsplan is een verdere uitwerking van het Masterplan Stationspark Oldenzaal Centraal. Dit conceptbestemmingsplan ligt vanaf week 36 gedurende 6 weken ter inzage voor belanghebbenden en geïnteresseerden. In week 38 vindt een inloopavond plaats.

De bestemming

Het conceptbestemmingsplan gaat over het gebied Bisschop Balderikstraat dat wordt begrensd door de spoorlijn, de Helmichstraat, de Stakenbeek en de Burgemeester Wallerstraat/Spoorstraat. Het grootste gedeelte van het gebied krijgt de bestemming wonen. Soms in combinatie met een zakelijke bestemming. Zo zal het op bepaalde plaatsen mogelijk zijn om bijvoorbeeld kantoor aan huis te creëren.

Geluidscontouren vliegveld

In het bestemmingsplan is rekening gehouden met de geluidscontouren van een burgerluchthaven. Naar verwachting zullen deze geluidscontouren in de toekomst gaan gelden. Formeel zijn echter nog de geluidscontouren van een militaire luchthaven van kracht. Deze militaire geluidscontouren beperken de mogelijkheid tot woningbouw. Met dit bestemmingsplan hoopt gemeente Oldenzaal duidelijk te krijgen welke contouren nu gehandhaafd mogen worden.

Inzage

Het bestemmingsplan wordt besproken met belanghebbende organisaties, zoals rijk, provincie, waterschap en NS. Maar ook met burgers en andere belanghebbenden en geïnteresseerden. Het concept bestemmingsplan ligt vanaf week 36 gedurende 6 weken ter inzage. In week 38 vindt een inloopavond plaats. Dan kan het plan ingezien worden en kunnen vragen gesteld worden. De details van deze inloopavond worden in de KOM van week 35 bekend gemaakt.

De inrichting van het gebied

Gemeente Oldenzaal is ook al bezig met de inrichting van het gebied. Aantal kavels, grootte, positie, maar ook hoe de wegen lopen door het gebied.

Planning

Als alle reacties van belanghebbende instanties en burgers binnen zijn wordt het concept bestemmingsplan aangepast tot een ontwerp bestemmingsplan. De gemeenteraad zal hier naar verwachting halverwege 2011 een besluit over nemen.