Gemeente Veere


Wethouder Melse opent ondergrondse afvalcontainer

Op donderdag 29 juli om 13.30 uur heeft wethouder Melse een ondergrondse afvalcontainer op het Oranjeplein in Veere officieel in gebruik genomen. De eigenaar, de heer Vogels, exploiteert Restaurant In Den Struyskelder (Kaai 25-27) en restaurant Suster Anna, Markt 8 in Veere.

ondergronds2

Hij had voorheen een afvalcontainer op de Rijkendijk, omdat bij de restaurants zelf onvoldoende ruimte was om deze te plaatsen. Omwonenden klaagden regelmatig over stankoverlast van deze containers. De eigenaar heeft nu gekozen voor een structurele oplossing door het in gebruik nemen van een ondergrondse container.

De container heeft een opslagcapaciteit van (5m3) en omdat deze onder de grond zit worden er minder problemen verwacht met betrekking tot stankoverlast en het aantrekken van ongedierte.

Er zijn meer ondernemers met ruimtegebrek die geen goede afvalvoorzieningen hebben. Dit kan een voorbeeld zijn voor andere ondernemers om een voorziening te treffen en een inzamelcontract af te sluiten. Dit is één van de speerpunten van het nieuwe college.