Watersportverbond - KNWV

WSV De Hargervaart opgericht

vrijdag 30 juli 2010

De vaste bezoekers van de Hargervaart hebben zelf het initiatief genomen om een vereniging op te richten met als doel de exploitatie van de passantenhaven Hargervaart.

Voorzieningen weg
Eind 2009 zijn werden alle voorzieningen in de Hargervaart weggehaald door het hoogheemraadschap en de gemeente Bergen (zie ook de berichten verbond pleit voor aanlegsteigers in de Hargervaart en Wat gebeurt erondertussen in de Hargervaart?) . Het Watersportverbond heeft hier tegen geprotesteerd. Maar zelfs na telefonisch aandringen is er nog steeds geen officiële reactie van de gemeente Bergen ontvangen.

Overleg
De vaste liggers aan de Hargervaart hebben nu de handen ineen geslagen door een vereniging op te richten. Het bestuur van de vereniging gaat met de verschillende partijen in overleg. Zo zijn er met de gemeente Bergen al afspraken gemaakt over het ophalen van het vuil en het aanleggen van water. Ook is het gras inmiddels gemaaid.

Lidmaatschap
De leden van de verenging betalen dit jaar voor het hele seizoen voor een ligplaats, inclusief het lidmaatschap. Passanten kunnen per nacht betalen of desgewenst lid worden van de vereniging..

Nog geen sanitaire voorzieningen
Er komen dit jaar nog geen nieuwe toiletten en douches. De vereniging heeft hiervoor nog niet voldoende geld in kas. De vereniging zal een plan schrijven om een meerjarige overeenkomst met de diverse partijen aan te kunnen gaan voor de exploitatie van de Hargervaart.

Voor meer informatie over WSV De Hargervaart zie www.hargervaart.org