Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 juli 2010

Man doet valse brandmelding
Almelo
Een 49-jarige man uit Almelo wordt verdacht van het doen van een valse brandmelding. In de nacht van 27 op 28 juli rond 02.40 kwam de melding binnen dat er een autobrand zou zijn aan de Wondestraat in Almelo. Agenten zijn naar de Wondestraat gereden, maar er bleek helemaal geen brand te zijn. Uit onderzoek van de politie werd duidelijk dat de 49-jarige man de melding heeft gedaan. Er wordt proces verbaal tegen hem op gemaakt.

Misbruik van het alarmnummer 1-1-2 is strafbaar. Wie via 1-1-2 een valse melding doet, kan er op rekenen dat de politie tot het uiterste zal gaan om proces-verbaal op te maken. Daarnaast wordt de dader aansprakelijk gesteld voor de kosten die door de hulpdienst(en) gemaakt zijn. Volwassenen kunnen een boete of zelfs gevangenisstraf krijgen. Er staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden op het gebruiken van het alarmnummer 1-1-2 als de noodzaak daartoe niet aanwezig is en een straf van maximaal vier jaar voor het doen van een valse (bom)melding.

Gebruik het alarmnummer 1-1-2 dus alleen voor echte noodsituaties en wanneer elke seconde telt. (2010068065)

Aanrijding letsel

Oldenzaal

Donderdag 29 juli vond omstreeks 08.45 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Provinciale Rondweg (N342) in Oldenzaal. Hierbij raakte een 19-jarige vrouw uit Nordhorn (DE) gewond.

De vrouw reed vanuit Oldenzaal met haar scooter over het fietspad richting de Deurningerstraat. In een flauwe bocht is zij, mede door het natte wegdek, van het fietspad geraakt en in de sloot terecht gekomen. De scooter is hierbij op haar terecht gekomen. De vrouw is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010068498)

Man aangehouden voor bedreiging en vernieling

Hengelo

In de vroege ochtend van vrijdag 30 juli is een 27-jarige man in Hengelo aangehouden voor bedreiging en vernieling. De man blijkt ongewenst vreemdeling te zijn en is overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie melding dat een man zijn buren had bedreigd en tevens vernielingen had aangericht op het dakterras van zijn buren aan de Kattenhoek in Hengelo. Ter plaatse gekomen vertelden een 25-jarige man en zijn 22-jarige vriendin dat zij zojuist waren thuisgekomen. Op dat moment kwam hun 27-jarige buurman ook thuis. Deze buurman uitte bedreigingen richting het stel. Vervolgens pleegde de man vernielingen op het dakterras van zijn buren. Deze schakelden de politie in. De man is aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Uit onderzoek bleek dat de man ongewenst vreemdeling is. Daarom is hij overgedragen aan de vreemdelingendienst en is hij in afwachting van verder onderzoek door hen in vreemdelingenbewaring gesteld. (2010068753)

Met 2,44 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Vrijdagmorgen 30 juli omstreeks 04.00 uur zagen surveillerende agenten op de Van Lochemstraat een man op een snorfiets rijden. De man reed twee maal bijna tegen een muur. Daarop besloten de agenten de man te controleren. Omdat de agenten vermoedden dat de man onder invloed van alcohol zijn voertuig bestuurde, werd hij voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 2,44 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010068740)

Bedrijfsongeval

Losser

Donderdag 29 juli vond omstreeks 23.30 uur een bedrijfsongeval plaats bij een machinefabriek aan De Pol in Losser. Hierbij raakte een 33-jarige werknemer uit Nordhorn (DE) gewond. Door nog onbekende oorzaak raakte een slang van een machine los, waardoor de man verf in zijn gezicht en ogen kreeg. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De arbeidsinspectie onderzoekt de toedracht van het ongeval. (2010068729)

Automobilist over de kop

Aadorp

Donderdagavond 29 juli reed een 19-jarige automobilist uit Aadorp op de Albardastraat in Aadorp. Toen hij door een plas water reed, gleed de auto een beetje weg. Door een stuurcorrectie van de automobilist sloeg de auto vervolgens over de kop. De politie vermoedt, gezien de verklaring van de automobilist en de schade van het ongeval, dat de automobilist roekeloos rijgedrag heeft vertoond. Daarom is het rijbewijs van de man ingevorderd en zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010068716)