Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht: straatroof bij NS station Zaandam

Zaandam, 30-07-2010 o Een 19-jarige man uit Zaandam is in de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 04.45 uur en 05.03 uur, beroofd.

De Zaandammer fietste over het fietspad langs de Provincialeweg in de richting van de Albert Heijnweg in Zaandam. Ter hoogte van het station kwamen vanaf de andere kant twee onbekende mannen hem tegemoet fietsen. Een van de twee versperde de weg waardoor de Zaandammer gedwongen werd te stoppen. De ander liep naar hem toe, bedreigde en beroofde hem van zijn portemonnee en MP3 speler. Vervolgens sommeerde hij het slachtoffer geld te pinnen bij het NS station. Een verdachte liep met hem mee terwijl de andere bij de fiets bleef staan. Hierna zijn de verdachten weggefietst in de richting van de Vincent van Goghweg. De politie is op zoek naar getuigen. Signalementen van de verdachten:

Verdachte 1 (is meegelopen naar pinautomaat):
? Man met negroïde uiterlijk
? Leeftijd ongeveer 20 jaar
? Lengte ongeveer 170 cm
? Postuur: slank
? Spits gezicht
? Kort, gevlochten rasta haar
? Droeg een donkere jas half over het hoofd

Verdachte 2 (versperde de weg en bleef bij fiets)
? Man met licht getint uiterlijk
? Leeftijd ongeveer 20 jaar
? Lengte ongeveer 175 cm
? Postuur: stevig
? Rond gezicht
? Kort, donker haar met daarover een capuchon

De politie is op zoek naar getuigen. Hebt u iets gezien rond het tijdstip van de straatroof? Neemt u dan contact op met de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.