Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Veluwe 30 juli 2010


De politie heeft donderdagmiddag 29 juni een 22 jarige jongen uit Epe aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een kratje bier. Hij had het weggenomen bij een winkel aan het Gruttersplein in Epe.


De politie kreeg omstreeks 15.30 uur een melding dat een jongeman op een fiets een kratje bier had weggenomen vanaf een stapel kratten die voor een winkel stond opgesteld. Getuigen zagen de jongen met het kratje bier wegfietsen. Door een goed signalement kon een surveillerende motoragent de jongeman in de buurt aanhouden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor een verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de jongeman.

|     |Harderwijk - Rijbewijs  beginnend bestuurder ingevorderd   |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 30 juli een 25-jarige jongeman uit Harderwijk aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


De politie zag rond 4.00 uur tijdens het surveilleren de 25-jarige bestuurder van een auto tegen het verkeer inrijden op de Margrietlaan in Harderwijk. De agenten hielden hem staande en roken een alcohollucht. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 1.1. Aangezien het rijbewijs van een beginnend bestuurder bij 0.8 promille wordt ingevorderd, ging hij dan later zonder dit papiertje naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Putten - Gewelddadige winkeldief aangehouden               |

De politie heeft donderdagmiddag 29 juli een 29-jarige man uit Balkbrug aangehouden voor een gewelddadige winkeldiefstal bij een supermarkt in Putten. De man is ingesloten voor nader onderzoek.


De politie kreeg de melding van een gewelddadige diefstal aan de Voorthuizerstraat in Putten. Winkelpersoneel betrapte de man rond 13.45 uur op het wegnemen van onder andere een fles martini. Toen het winkelpersoneel hem hierop aansprak, werd de man agressief en sloeg een personeelslid in het gezicht en ging er met de fiets vandoor. De politie kon de man op basis van het signalement even later aanhouden. Op het politiebureau is de man ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Epe - Verdachte heling opgepakt                            |

De politie heeft donderdagavond 29 juli een 18-jarige jongeman uit de gemeente Epe aangehouden. Hij werd op een gestolen crossmotor aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.


De politie heeft een 18-jarige jongeman uit de gemeente Epe aangehouden. Hij viel op de Kanaalweg in Emst op door zijn rijgedrag, hij maakte namelijk een wheely met zijn crossmotor. Bij nader onderzoek bleek de jongeman niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en de crossmotor bleek niet verzekerd. Ook had hij geen eigendomspapieren van het voertuig. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Daar bleek de motor als gestolen geregistreerd te staan. De motor is in beslag genomen en tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt.

|     |Hattem - politie onderzoekt leksteken banden               |

De politie stelt een onderzoek in naar het vernielen van een groot aantal autobanden in de nacht van donderdag op vrijdag 30 juli in Hattem. Gedupeerden wordt verzocht altijd aangifte te doen en tips zijn welkom via 0900 - 8844.


De politie kreeg vrijdagochtend meerdere meldingen van vernielde autobanden. Bij een bezoek aan de eerste gedupeerden bleek dat in totaal zo'n 20 auto- en caravanbanden in De Maten, de Wilgenhof, de Hollemand en de Hendrikjesweg lek gestoken waren. De politie vraagt gedupeerden om aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl of na telefonisch contact met de politie. Getuigen wordt verzocht om contact op te nemen met 0900 - 8844.
De politie stelt een onderzoek in.

|     |Putten - Inbraak in horecagelegenheid                      |

In de nacht van woensdag op donderdag 29 juli is ingebroken in een horecazaak in Putten. De politie onderzoekt de inbraak.


De eigenaar merkte donderdagochtend, dat er was ingebroken in zijn horecazaak aan de Garderenseweg. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Er is ondermeer geld en drank weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak.

|     |Ermelo - snelkraak winkel                                  |

In de nacht van donderdag op vrijdag 30 juli heeft een snelkraak in een boekhandel aan de Stationsstraat in Ermelo plaatsgevonden. Er zijn onder meer sigaretten gestolen.


De politie kreeg rond 03.00 uur de melding van de snelkraak. Agenten waren snel ter plaatse, maar hebben niemand meer aangetroffen. De dieven hebben een ruit vernield en hadden het kennelijk op sigaretten voorzien. Na hun daad zijn zij in een auto gevlucht, zo is uit onderzoek gebleken. De politie onderzoekt de zaak.