Politie Hollands Midden

Schoonhoven - Gevangenisstraf voor Schoonhovenaar

Schoonhoven, 30-07-2010 o Een 21-jarige man uit Schoonhoven is woensdag 28 juli veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, voor het plegen van een gewapende overval op een supermarkt.

De uitspraak van de meervoudige strafkamer was conform de eis van de officier van justitie.

Een tweede verdachte, een 30-jarige plaatsgenoot werd vrijgesproken. Tegen hem was drie jaar cel geëist. De rechtbank acht bewezen dat de man niet bij de overval betrokken is geweest. In zijn woning werden wel een deel van de buit, het gebruikte nepwapen en bivakmutsen aangetroffen.

De overval op supermarkt Spar aan het Doelenplein vond zaterdag 23 januari 2010 plaats. Twee gemaskerde mannen bedreigden de eigenaar met een vuurwapen waarna ze er met een geldbedrag vandoor gingen. Tijdens de zoekactie van de politie werd in de directe omgeving een spoor van geld en goederen uit de winkel aangetroffen. Het spoor leidde naar een woning aan de Havenstraatse Wal waar plotseling twee mannen er vandoor gingen bij het zien van de agenten. De 21-jarige verdachte werd in de achtertuin van een woning aan de Velleblootsteeg aangehouden. De plaatsgenoot werd enkele dagen later aangehouden.