Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


30 juli 2010

---

Aftrap nieuw bestemmingsplan (2)

29 juli 2010

De inspraak over de keuzenotitie voor het nieuwe bestemmingsplan Stadion- en Beethovenbuurt is afgelopen. De binnengekomen inspraakreacties worden op dit moment verwerkt. Naar verwachting wordt de keuzenotitie eind oktober door de stadsdeelraad vastgesteld.

Het huidige bestemmingsplan voor de Stadion- en Beethovenbuurt moet worden vernieuwd. Voorafgaand aan het opstellen van het nieuwe bestemmingsplan is een keuzenotitie gemaakt met beleidsvragen en beleidskeuzes.

In de keuzenotitie staat het voorstel om in het nieuwe bestemmingsplan de bescherming van het monumentale karakter van de buurt voort te zetten. Voor een aantal aspecten wordt een vereenvoudiging van de regels voor gebruik en bouwen voorgesteld. Voorbeeld daarvan is het uitbreiden van de bouwmogelijkheden aan de achterzijde van de daken. Een ander voorbeeld is het (onder voorwaarden) mogelijk maken van privé-zwembaden bij villa's.

De concept-keuzenotitie heeft in het kader van de inspraak zes weken ter inzage gelegen (van 20 mei tot en met 6 juli). Daarnaast is een informatieavond georganiseerd en is de notitie op meerdere buurtoverleggen toegelicht.

Op dit moment worden de binnengekomen inspraakreacties verwerkt. Naar verwachting wordt de keuzenotitie eind oktober door de stadsdeelraad vastgesteld. Daarna wordt begonnen met het opstellen van het nieuwe bestemmingsplan.