Gemeente Delfzijl

Aanpassingen N360 / Hogelandsterweg

Langs de N360 wordt gewerkt aan de aanleg van twee rotondes en de tunnel in het tunnelpad. Als u verder leest vindt u een overzicht van de werkzaamheden en afsluitingen voor de komende periode.

Het gaat om de volgende werkzaamheden:

* de aanleg van één rotonde in de N360 en één in de Hogelandsterweg, beiden verbonden met een verbindingsweg. Op deze manier kan het verkeer snel van de N360 naar de ring van Delfzijl (Hogelandsterweg) worden geleid en andersom;
* het aanpassen van de bestaande fiets-/voetgangerstunnel: de bestaande tunnel wordt gesloopt, behalve het deel onder het spoor door. In de N360 komt een viaduct met een overspanning van circa 14 meter. Het maaiveld bij de toegangen naar de tunnel wordt geleidelijk verlaagd en de trappen verdwijnen;
* de snelheid op de N360 wordt vanaf het viaduct over de Hogelandsterweg tot de Stationsweg 50 kilometer per uur. De N360 wordt vanaf de nieuwe rotonde aangepast en er komt een overrijdbare middenberm van 1 meter breed. Het Van Julsinghatehuis krijgt ook een directe aansluiting op de N360.

Afsluitingen en verkeershinder
Het verkeer op de Hogelandsterweg ondervindt vanaf juni tot en met oktober hinder, waarbij de Hogelandsterweg tussen de Jachtlaan en de Europaweg in september en oktober in totaal drie weken is afgesloten.

De rotonde in de N360 wordt vanaf juli tot en met november gerealiseerd, waarbij de N360 van de Fivellaan tot de Stationsweg in de maanden oktober en november in totaal vier weken is afgesloten. De aanpassingen aan de fiets-/voetgangerstunnel starten in augustus en duren tot en met november. De tunnel is vanaf 16 augustus volledig afgesloten.

Voor de afsluitingen staan omleidingroutes aangegeven, waarbij de Jachtlaan richting het centrum niet als omleidingroute wordt gebruikt. Als gevolg van deze werkzaamheden zou u verkeershinder kunnen ondervinden. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Informatie
Heeft u vragen? Dan kunt u vanaf 16 augustus contact opnemen met de heer A.D. Schenkel, telefoonummer 06 50 20 82 42 of de heer S.E. Zandvoort, telefoonnummer 06 29 55 51 60, e-mail: sezandvoort@invraplus.com
Hieronder vindt u een plattegrond.


* Tekening krant wzh Parallelweg.pdf