Gemeente Helmond


Explosie in coffeeshop Noord-Koninginnewal

Vrijdagochtend 30 juli rond 3.50 uur heeft zich een explosie voorgedaan in de coffeeshop aan de Noord-Koninginnewal.

De explosie in de coffeeshop aan de Noord-Koninginnewal is van buitenaf veroorzaakt. Dat is gebleken uit het onderzoek dat de politie heeft ingesteld. Uit verder onderzoek moet nog blijken wát de explosie heeft veroorzaakt. Er is door de explosie niemand gewond geraakt.

Onderzoek

Technisch rechercheurs van de politie zullen naar verwachting vandaag nog bezig zijn om het buitengedeelte van het pand te onderzoeken. Al die tijd blijft het gebied rondom de coffeeshop afgesloten. Als dat is afgerond, gaan de rechercheurs in het pand aan de slag. Dat zal naar verwachting ook (een deel van) zaterdag nog doorgaan.

Getuigen

Uit het onderzoek is ook gebleken dat er na de explosie een motor is weggereden in de richting van de Marktstraat. De politie onderzoekt of die er iets mee te maken heeft en is dan ook op zoek naar mensen die getuige zijn geweest of meer weten. Zij kunnen zich melden bij de recherche in Helmond via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Zaterdagmarkt gaat door

De zaterdagse weekmarkt van zaterdag 31 juli gaat gewoon door. Ook zijn er vanaf zaterdag geen wegen, fiets- of voetpaden meer afgesloten.

Veiligheid

Er is vooralsnog geen aanleiding om te veronderstellen dat de exploitant van de coffeeshop zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. De politie en de gemeente doen er alles aan om de veiligheid in en rondom de coffeeshop te garanderen.