Gemeente Den Haag

Festival Summertime voor de thuisblijvers


* Laatste wijziging: 30 juli 2010

Bezoek het gratis zomerfestival Summertime in hartje Den Haag. Op vrijdag 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus wordt de Grote Markt in Den Haag omgetoverd tot een festivalparkje met gras en een schilderachtig carrouselpodium. U kunt er genieten van muziek, dans en theater.

De 3 festivaldagen hebben elk een eigen thema. Vrijdag staat in het teken van slagwerk. Zaterdag zullen snaren het belangrijkste thema van het programma zijn en zondag draait het voornamelijk om piano. Meesters en jonge talenten uit verschillende culturen zullen op hun unieke eigen wijze hun instrumenten bespelen.
Uñas de Gato (foto Martje de Graaf, bron flamenco-underground.nl)

Dyzack en Drumbassadors

Het Summertime Festival presenteert een mix van stijlen, voornamelijk muziek en dans, maar ook theatrale voorstellingen. Het Summertime Festival biedt een podium voor een diversiteit aan artiesten zoals Dyzack (alternative/singersongwriter), Drumbassadors (slagwerk), Hat FitZ & Cara (acoustic swamp blues) en de Haags/Zweedse Johannes Möller, winnaar van de International Concert Artist Competition 2010 van de Guitar Foundation of America. Deze wedstrijd in de stad Austin (Texas) wordt internationaal gezien als een van de belangrijkste ter wereld.

Ook dans is goed vertegenwoordigd in het festivalprogramma met onder andere Uñas de Gato (flamenco met gitaarmuziek), Samir Calixto & Jan Willem Troost (moderne dans en chello) en Clear Flow (klassiek ballet en hiphopdans).

Het Summertime Festival biedt een bijzonder en gevarieerd programma. Kom 30 juli, 31 juli en 1 augustus naar de Grote Markt in Den Haag om ontspannen te loungen in een bijzonder sfeervolle omgeving met verrassende acts. Midden in het centrum van Den Haag. Vrijdag 30 juli start het Summertime Festival om 15.00 uur. Op zaterdag en zondag kun je het festival bezoeken vanaf 13.00 uur. De toegang is gratis!
* Meer informatie? www.summersummersummertime.nl