Ingezonden persbericht

Vlaamse New-Wave sensatie Customs bij Podium Asteriks

De pakkende gitaarsongs van de vier strak geklede heren van Customs zullen op vrijdag 30 juli te horen zijn op de 3VOOR12 Clubavond bij Podium Asteriks in de Blokhuispoort. In het voorprogramma staat de winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân 2010, de jonge Friese band Alpine Pack. De entree bedraagt 5 euro; de aanvang is 20.00 uur.

De opkomende new-wave helden van Customs lijken iedereen om hun vinger te winden: van Hitkrantlezers tot jaren '80 Joy Division liefhebbers. Sinds de oprichting van de band in 2008 is de muzikale carrière van het viertal ongelofelijk snel gegaan. Studio Brussel riep ze uit tot beste 'on air' band van dit jaar en hun debuutsingle 'Rex' bleef onverwacht lang in de hitparades hangen. 'Klaar om Nederland te veroveren' aldus muziekblad Oor over het debuutalbum 'Enter the Characters', dat vol staat met de kenmerkende dynamische postpunk sound van deze Belgen. De heren zijn al 'groot' in België en ook in Nederland spelen ze nog amper in intieme zalen als die van Podium Asteriks.

Voorprogramma Alpine Pack is een indierockband die in het verlengde ligt van bands zoals Interpol en Kings of Leon. Op indrukwekkende wijze wonnen de band in juni de Kleine Prijs van Fryslân, ondanks dat de band pas in januari 2010 werd opgericht. Deze vier jongemannen kunnen donker klinken, maar zijn daarbij verrassend toegankelijk.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het
biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en zal deze
optredens aanvullen met aansprekende acts uit binnen- en buitenland. Podium Asteriks zal
zich uiteindelijk in de theaterzaal van de Blokhuispoort vestigen; op het moment vinden er
ook shows in Muziekcafé Mukkes en de Gloppe plaats.

Wie: Customs, Alpine Pack
Wat: Podium Asteriks
Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden
Wanneer: Vrijdag 30 juli, 20.00 uur
Entree: 5 euro