Ingezonden persbericht

1 op 1 door het Mondriaanhuis

PERSBERICHT

30-07-2010

Loopt u liever alleen door het museum? En bepaalt u graag uw eigen tempo? Heeft u altijd al meer willen weten over Piet Mondriaan? En zou u graag eens een persoonlijke rondleiding willen door het museum? Dan geeft het Mondriaanhuis u nu de kans een rondleiding te krijgen door het museum in uw eentje!
De gehele maand augustus is de klant koning en biedt het Mondriaanhuis u rondleidingen op maat aan, voor u alleen, voor altijd-al-willen-weten-vragen, speciale wensen; uw persoonlijke gids door het museum.

T/m 30 augustus staat er tijdens de openingsuren van het museum op het tijdstip van uw keuze, een persoonlijke gids tot uw beschikking. Voor slechts ¤10 per persoon krijgt u een privé-rondleiding van max. drie kwartier door het museum, verzorgd door één van onze rondleiders. Hierbij is er alle ruimte voor uw vragen, uw fascinatie, uw focus. Inbegrepen zijn de entree tot het museum, de tour door het museum en een kop koffie/thee na afloop in het museumcafé. U kunt uw persoonlijke gids, uw kunsttolk, telefonisch reserveren door te bellen met 033-4600170 of door een email te sturen naar info@mondriaanhuis.nl.

Tijdens de rondleiding kunt u door uw persoonlijke gids meegenomen worden door het gehele museum. Piet Mondriaan werd in 1872 geboren in dit huis aan de Kortegracht waar zijn vader tevens hoofd was van de ernaast gelegen Christelijke lagere school. Sinds 1994 is hier het Mondriaanhuis gevestigd.

Op de benedenverdieping komt u oog in oog te staan met vroege landschappen van Mondriaan zelf, gemaakt in zijn jonge jaren in de omgeving van Amsterdam en afkomstig uit de collectie Esser. Johannes Esser was huisarts, plastisch chirurg, professioneel schaker en fanatiek kunstverzamelaar. Via Leo Gestel en Jan Sluyters kwam hij in contact met Mondriaan en verzamelde van hem in enkele jaren uiteindelijk 80 werken. Negen van deze werken zijn nu in het geboortehuis te zien. U bezoekt de reconstructie op ware grootte van zijn Parijse atelier, waar hij tussen 1921 en 1938 zijn belangrijke ontwikkeling doorgemaakt heeft naar abstractie. Het atelier met woning is door Mondriaan ingericht volgens zijn principes van het Neo-Plasticisme; voor die tijd een revolutionaire inrichting.

Wat de invloed is geweest op kunstenaars na hem, kunt u op de bovenverdiepingen van het museum ervaren. Op dit moment is er een grote overzichtstentoonstelling te zien van de textielkunstenaar Herman Scholten, nestor van de moderne Nederlandse textielkunst en bovenal een vernieuwend wever wiens bronnen bij Mondriaan liggen.

Deelnemen aan een '1 op 1 rondleiding' kan alleen via reservering. U kunt zich telefonisch opgeven tijdens kantooruren via 033 46 00 170 of via email info@mondriaanhuis.nl. Uiteraard kunt u zich met gelijkgestemden opgeven.

Het museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur en za-zo van 12.00-17.00 uur. Meer informatie over de tentoonstellingen en het museum zijn te vinden op www.mondriaanhuis.nl