Ingezonden persbericht



---

22 juli 2010

Persbericht

Van 30 juli tot en met 29 augustus toont expositieruimte Enjoy the Crisis in Enschede de expositie Gegensatz & Einheit van Verena Stieger, beeldend kunstenaar uit Detmold, Duitsland.

Stieger is van 2001 tot 2004 in Garmisch-Partenkirchen opgeleid tot beeldhouwer in hout. Aansluitend heeft zij in Braunschweig een jaar vrije kunsten gestudeerd aan de Hochschule für Bildende Künste. Van 2005 tot en met 2010 Heeft zij de studie keramiek / porselein / glas-design aan de Hochschule Niederrein, Krefeld gevolgd waar zij in maart 2010 is afgestudeerd.

Gegensatz & Einheit

De Tentoonstelling toont porselein-beelden en vrij opgebouwde keramiek-werken. De abstracte objekten spelen met licht en schaduw. Vorm en lijnverloop stoten tegen de grenzen van de materiaalverwerking. De vormentaal weerspiegelt het karakter en de esthetiek van het gebruikte materiaal. Stieger werkt veel met tegenstellingen zoals bijvoorbeeld glad - ruw, rond - vlak, dik - dun. Zij ziet hierin een twee-poligheid die toch samen een eenheid vormt, of die een wisselwerking in gang zet.

Feestelijke opening vrijdag 30 juli
De opening van de expositie is vrijdag 30 juli vanaf 16:00 uur gratis te bezoeken bij expositieruimte Enjoy the Crisis, Kloosterstraat 1, (tegenover oude gebouw van Atak) Enschede. De muzikale omlijsting tijdens de opening wordt verzorgd door Richiebuzz.

Openingstijden expositie:
30 juli t/m 29 augustus 2010, vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 13 tot 17 uur, andere dagen op afspraak.

Locatie:
Expositieruimte Enjoy the Crisis

Kloosterstraat 1

7514 EZ Enschede

http://enjoythecrisis.blogspot.com
06 28891310