Imtech NV

Imtech neemt Finse YSP over en versterkt positie op trafficmarkt in Nordic

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de Finse hightech traffic-control-specialist YSP overneemt. Met 25 medewerkers realiseert YSP jaarlijkse opbrengsten van bijna 3 miljoen euro. De overname draagt direct bij aan de winst per aandeel.

René van der Bruggen, CEO Imtech: 'Nordic (Zweden, Noorwegen en Finland) vormt voor Imtech strategisch gezien een belangrijke groeimarkt. Recent hebben we nog het Zweedse NEA (2.200 medewerkers) overgenomen. YSP is in omvang een relatief bescheiden onderneming. Toch slaagt de onderneming er al twintig jaar in om met succes dé technologische frontrunner op de markt van hightech trafficoplossingen in Finland te zijn. Overname van YSP en intensivering van de interne samenwerking van diverse traffic-ondernemingen binnen Imtech in Europa zal leiden tot verdere groei en betekent een flinke stap voorwaarts in het opbouwen van een stevige positie op de trafficmarkt in zowel Nordic als de rest van Europa.'

Profiel YSP

YSP is een in 1984 opgerichte traffic-control-specialist, die gevestigd is nabij de Technology Campus van de universiteit van Jyväskylä in Finland. YSP is een zeer sterke speler op de markt van verkeerstechnologie in Finland. De onderneming is gespecialiseerd in het volledige spectrum van hightech traffic-control, onder andere traffic telematica, traffic applicaties, ICT (automatisering en software), 'electric design' en de volledige (systeem)integratie en implementatie hiervan langs snelwegen, in verkeerstunnels en steden. Onderhoud en maintenance vormen een belangrijk én groeiend onderdeel van de totale opbrengsten, waaronder een contract van de Finnish Transport Agency.

Positie Imtech op Europese trafficmarkt

Imtech bezit een sterke positie op de Europese trafficmarkt. Imtech biedt met circa 1.000 trafficspecialisten honderden klanten in de interstedelijke en stedelijke markt een breed palet aan hightech trafficoplossingen, variërend van intelligente transportsystemen tot dynamisch verkeersmanagement, -veiligheid, -handhaving en vermindering van schadelijke milieu-effecten, alsmede prioriteitssystemen en dynamische reizigersinformatie. Daarnaast is Imtech een sterke speler op de markt van hightech verkeers- en mobiliteitscentra. Imtech is actief in Nederland, de UK, België, Centraal- & Oost-Europa (met name Polen en Kroatië), Zweden en Finland. Er worden ook mobiliteitsoplossingen geëxporteerd naar zowel de rest van Europa als daarbuiten. Nordic vormt ook in de trafficmarkt strategisch gezien een belangrijke groeiregio voor Imtech.

Synergie

Samenwerking tussen YSP en de vestigingen van Peek Traffic (de verkeerstechnologie-specialist binnen Imtech) in Zweden en Finland zal leiden tot een verdere versterking van de positie in Nordic, waarbij complementaire klantenbestanden een uitstekende basis vormen voor 'cross-selling'. Technologische kennisuitwisseling maakt het mogelijk om omvangrijke technologiepakketten aan te bieden. Ervaring in het werkbaar maken én houden van technologische verkeersoplossingen onder uitzonderlijk koude weersomstandigheden maakt het onder de vlag van Imtech mogelijk om ook markten in het noorden van Noorwegen, Zweden, Rusland en de Baltische Staten te gaan bewerken. Door het grotere omzetvolume kunnen technologie-investeringen bovendien sneller worden terugverdiend, hetgeen de concurrentiepositie verstevigt. Het management van YSP blijft na overname aan, waarmee continuïteit wordt gegarandeerd.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0

Meer informatie



Imtech NV