Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 09.20 uur

Utrecht, 30-07-2010

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij zonder rijbewijs op zijn scooter reed.

Tijdens de surveillance stonden agenten op de Carnegiedreef te wachten voor het rode verkeerslicht. Naast de agenten reed een scooterbestuurder door het rode verkeerslicht. De agenten reden achter de bestuurder aan en zetten de man op de Gloriantdreef aan de kant. De 39-jarige man uit Utrecht bleek geen rijbewijs te hebben en overhandigde de agenten een vreemdelingendocument. Op het bureau bleek dat het rijbewijs van de man al eerder was ingenomen. Hij werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT Op de Van Sijpesteijnkade heeft de politie donderdagavond een man aangehouden omdat hij banden van autos had lekgestoken.

Omstreeks 22.55 uur werden agenten tijdens de surveillance aangesproken door een getuige. De vrouw gaf een signalement door van een man die banden van autos aan het leksteken was. De agenten namen poolshoogte in de omgeving en zochten naar de man. Niet veel later zagen de agenten de man op de Van Sijpesteijnkade lopen. De man voldeed aan het opgegeven signalement en werd aangehouden.

Toen de man de politie zag gooide hij snel een mes weg. Tijdens de aanhouding verzette de 24-jarige verdachte uit Utrecht zich hevig. Hij moest met gepast geweld worden aangehouden. Het is op dit moment niet duidelijk hoeveel banden de man heeft lekgestoken.

Aangehouden voor diefstal

UTRECHT In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juli heeft de politie een man aangehouden omdat hij een aanhangwagen had gestolen.

Een getuige waarschuwde omstreeks 01.55 uur de politie omdat hij het vermoeden had dat een man in bezit was van een gestolen aanhangwagen. Agenten gingen ter plaats naar de Mimosastraat en troffen een aanhangwagen aan. Bij de dissel van de aanhangwagen lag een accuboormachine en uit het slot stak een schroef. Via het registratienummer werd duidelijk wie de eigenaar van de aanhanger was. Hij bleek te zijn weggenomen bij een huis aan de Burgemeester van Tuyllkade. Een 28-jarige man uit Utrecht die bij de aanhangwagen stond werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.