WiQET: eerste Nederlandse webapplicatie binnen eBay

30/07/2010 09:00

Wiqet Media

Amsterdam, 30 juli 2010.

WiQET, een in Nederland ontwikkelde webapplicatie is gisteren live gegaan binnen eBay U.S.A. Met WiQET maken gebruikers een slideshow met foto's en voegen eenvoudig een ingesproken boodschap toe. Vanaf nu kunnen miljoenen Amerikaanse eBay-gebruikers hun producten & diensten op persoonlijke wijze aanprijzen.

Mark Fontein, oprichter van Wiqet Media: "De WiQET Voice? applicatie is volledig geïntegreerd in de eBay website. Daardoor kunnen verkopers op eBay er eenvoudig gebruik van maken. De verkoper onderscheidt zich door een persoonlijk bericht in te spreken bij zijn product. Deze toepassing maakt WiQET uniek."

De afgelopen maanden heeft WiQET Media samen met het eBay Developer Team hard gewerkt aan optimale integratie binnen eBay. WiQET is één van de eerste 42 applicaties, toegelaten op eBay. De samenwerking met eBay is voor WiQET commercieel interessant: eBay gebruikers kunnen vanuit hun eBay account een WiQET maken en betalen voor het gebruiken van WIQET met hun PAYPAL account. "Wij bepalen de gebuikersprijs en dragen daarvan een gedeelte af aan eBay", aldus Fontein.

Over Wiqet Media

WiQET Media is een Nederlandse Internet start-up, gevestigd in Amsterdam. Naast de Voice? applicatie heeft WiQET Media ook de Wiqet Video? applicatie ontwikkeld. Beide applicaties kunnen met behulp van de WIQET API eenvoudig door websites worden geïntegreerd. Op deze manier kunnen websites eenvoudig beschikken over een videoplayer in eigen huisstijl met upload- en afspeelmogelijkheid voor eigen gebruikers. Deze websites hoeven hun gebruikers dan niet naar YOUTUBE te verwijzen.

Met name binnen websites waar gebruikers zelf hun profiel of advertentie onderhouden, komen de WiQET applicaties goed tot hun recht. Binnenkort kunnen WiQETs ook mobiel worden afgespeeld. Voor kleinere sites is WiQET gratis; grotere sites kunnen een licentie afsluiten.