Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Qics lanceert nieuwe rapportage- en analyseoplossing: QicsAnalytics

Katwijk, 30 juli 2010 - Qics heeft haar productaanbod uitgebreid met QicsAnalytics. Met QicsAnalytics biedt Qics nu naast een product voor het plannen en bewaken van projecten (QicsPlanner) en een standaard oplossing voor urenregistratie en -facturatie (QicsTime) ook een oplossing om zelf snel en betrouwbaar rapportages en analyses te maken over diverse administraties/databases.

Eddy Plasier, directeur van Qics en product manager van QicsAnalytics: "QicsAnalytics maakt bedrijfsprocessen inzichtelijk en voorziet het management real-time van analyses en modellen waardoor deze processen beter kunnen worden bestuurd en beter op elkaar aansluiten."

Over QicsAnalytics

Positionering
Voor organisaties die veel tijd kwijt zijn aan het maken van rapportages en analyses is QicsAnalytics een oplossing die een datawarehouse biedt waarmee snel en betrouwbaar rapportages en analyses gemaakt kunnen worden, zonder dat de performance van de onderliggende productieomgevingen negatief wordt beïnvloed.

QicsAnalytics is een rapportage- en analyseoplossing voor grotere organisaties. Met QicsAnalytics kan real-time inzicht verkregen worden in veel data, afkomstig uit meer dan één administratie. Significante tijdbesparingen worden gerealiseerd voor bedrijven die een grote behoefte hebben aan (sluitende) rapportages en analyses.

In het QicsAnalytics datawarehouse kan informatie uit verschillende gegevensbronnen verzameld worden. Ook is iedere rapportagetool hierop aan te sluiten. Dit maakt QicsAnalytics erg flexibel in gebruik. Dat is de kracht van QicsAnalytics.

Snel van start
Out of the box biedt QicsAnalytics tal van (geconsolideerde) rapportages en analyses op uw Exact Globe administraties.

Geconsolideerd rapporteren
Gegevens uit verschillende administraties/databases worden samengevoegd in één centrale database. Deze gegevens worden voor rapporteren automatisch gecontroleerd en logisch geordend. Dit maakt het rapporteren over tal van administraties, bijvoorbeeld voor consolidatiedoeleinden, erg eenvoudig.

Betrouwbare cijfers
Een goede rapportage valt of staat met de betrouwbaarheid van de ingevoerde gegevens. QicsAnalytics controleert continu of aan de regels wordt voldaan en rapporteert overtredingen direct. Invoerfouten worden zo tijdig ontdekt en gecorrigeerd, waardoor de kwaliteit van de data sterk toeneemt.

Geen dure consultants nodig
Met QicsAnalytics is het mogelijk zonder technische kennis zelf rapportages en analyses te maken. Ook als de onderliggende databases heel groot of complex zijn en/of bij het rapporteren over meerdere administraties tegelijk.

Te koppelen aan iedere rapportagetool
QicsAnalytics genereert real-time een datawarehouse en zogenaamde Microsoft OLAP kubussen. Iedere rapportagetool kan hierop aangesloten worden.

Verschillende gegevensbronnen
QicsAnalytics kan direct worden gekoppeld aan Exact Globe, Exact Synergy (Enterprise) en QicsTime. Ook informatie uit andere databases kan meegenomen worden in het datawarehouse en gekoppeld worden met de informatie uit Exact Globe, Exact Synergy (Enterprise) en QicsTime.

Kijk op www.qics.nl voor meer informatie over QicsAnalytics.

Over Qics
De medewerkers van Qics optimaliseren de performance van dienstverlenende bedrijven door geïntegreerde oplossingen aan te bieden voor planning, urenregistratie, facturatie en rapportage. Qics ontwikkelt en implementeert haar eigen standaard oplossingen voor duizenden gebruikers in binnen- en buitenland. Naast deze standaard oplossingen ontwikkelt Qics ook software en datawarehouses op maat.

Voor meer informatie over Qics en haar producten ga naar www.qics.nl.

***