Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zweedse verzekeringsmaatschappij Folksam selecteert Pegasystems voor transformatie customer experience en efficiëntieverbetering

SmartBPM brengt business en IT samen 'in een toegankelijke collaboratieve benadering'

Stockholm/ Amsterdam 30 juli 2010 - Folksam is, met meer dan vier miljoen zakelijke en particuliere klanten en een premie-inkomen van 22,6 miljard Zweedse kronen in 2008, de op één na grootste verzekeringsmaatschappij van Zweden. De maatschappij heeft de SmartBPM® oplossing van Pegasystems (NASDAQ: PEGA) geselecteerd om grote veranderingen teweeg te brengen in het afhandelen van claims. Het eerste project richt zich op inboedelverzekeringen en is ontwikkeld om de klantervaring te verbeteren door vereenvoudiging van het claimproces. Dit project zal ook de activiteiten van vijf van Folksam's grootste claimverwerkingscentra in Zweden stroomlijnen.

"Pegasystems SmartBPM past heel goed binnen de doelstellingen van ons initiatief voor een bredere bedrijfstransformatie, door business en IT samen te brengen in een gezamenlijke aanpak van oplossingsontwerp en ontwikkeling", aldus Folksam's CIO, Gunnar Froderberg. "Het belangrijkst is dat Pegasystems ons in staat stelt de BPM-tool zelfstandig te gebruiken, waardoor onze medewerkers de controle hebben over het veranderingsproces - zonder de noodzaak complexe IT-codering of documentatie te begrijpen."

David Wells, VP en Managing Director EMEA van Pegasystems, voegt hieraan toe: "De Scandinavische verzekeringsmarkt is steeds competitiever en bedrijven als Folksam zijn voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om nieuwe klanten aan te trekken, producten sneller op de markt te zetten en de steeds korter wordende verandercycli te beheren. De Build for Change® technologie van Pegasystems anticipeert hierop en stelt Folksam's medewerkers in staat veel sneller te reageren op veranderende zakelijke uitdagingen en op een kosteneffectieve manier topkwaliteit te realiseren in beheren van claims van klanten."

Pegasystems, Regus WTC, Zuidplein 36, 1077 XV in AMSTERDAM Telefoon: 020 7997941, Website: www.pega.com

Over Pegasystems
Pegasystems (NASDAQ: PEGA), leider in Business Process Management, levert software waarmee 's werelds meest geavanceerde organisaties hun omzetgroei, productiviteit en flexibiliteit kunnen optimaliseren. Klanten gebruiken de bekroonde SmartBPM® suite ter verbetering van hun klantenservice, het bereiken van nieuwe markten en vergroting van hun operationele effectiviteit. Met behulp van de gepatenteerde SmartBPM technologie van Pegasystems zijn bedrijfsapplicaties eenvoudig te ontwikkelen en aan te passen door zakelijke doelstellingen direct vast te leggen, zonder handmatig te hoeven programmeren.

De SmartBPM® oplossing van Pegasystems verenigt pure BPM-software en een intelligente Business Rules Engine in één technologie waarmee organisaties snel kunnen anticiperen op steeds veranderende marktomstandigheden. De 'Build for Change®' technologie stelt ondernemers en IT- medewerkers in staat beter te presteren dan hun concurrenten. De Pegasystems' suite is aangevuld met een reeks solution frameworks gebaseerd op de normen en standaarden van toonaangevende organisaties binnen de financiële dienstverlening, de verzekeringswereld, de gezondheidszorg, de overheid, life science, communicatie, de productie en andere industrieën.

Het hoofdkantoor van Pegasystems is gevestigd in Cambridge, Massachusetts (VS). Het bedrijf heeft kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meer informatie over Pegasystems op: www.pega.com

All trademarks are the property of their respective owners.


Ingezonden persbericht