Persbericht

Vision Solutions neemt Double-Take Software over

Geavanceerde High Availability en Disaster Recovery oplossingen voor Windows, Linux, Power Systems en Cloud Computing nu beschikbaar via één aanbieder

Brussel, 30 juli 2010 - Vision Solutions laat weten dat de overname van Double-Take Software, Inc., leverancier van recovery-oplossingen voor de snel groeiende Windows-, Linux- en Cloud Computing-markten, afgerond is. De overname breidt het productaanbod en de distributiemogelijkheden van Vision Solutions binnen de Windows- en open systeemomgevingen aanzienlijk uit. Daarnaast versterkt de overname de positie van het bedrijf op het gebied van information availability.

"Dit is een zeer belangrijke gebeurtenis voor Vision, Double-Take en onze klanten", zegt Nicolaas Vlok, President en CEO bij Vision Solutions. "Afzonderlijk waren beide bedrijven gerespecteerde spelers binnen hun eigen markt voor information availability. Samen worden we een wereldspeler die bedrijven - ongeacht hun grootte, locatie of sector - kan bedienen aan de hand van een competitief portfolio dat beschikbaar is voor verschillende grote IT-platformen. Eén van de vele voordelen voor klanten en partners is dat we nu de mogelijkheid hebben om ideeën en technologieën te vergelijken en toe te passen via onze gecombineerde ontwikkelings- en services teams."

Private equity investeerder Thoma Bravo ondersteunt Vision's overname van Double-Take, de derde strategische transactie in de high availability-sector sinds november 2006, toen het bedrijf fuseerde met iTera, Inc. Vision nam nadien ook nog Lakeview Technology over in juni 2007.

"We zijn verheugd te kunnen samenwerken met Vision Solutions en zo van het bedrijf een industriële leider te maken voor de IBM Power Systems, Windows en de markt voor open systeem availability. Door Double-Take's eersteklas oplossingen toe te voegen aan het productaanbod van Vision creëren we wereldwijd het grootste en meest innovatieve portfolio aan information availability-technologieën", zegt Scott Crabill, managing partner bij Thoma Bravo, het private equity bedrijf achter Vision Solutions.

Vision Solutions wordt bijna twee maal zo groot en beschikt nu over één van de grootste centra voor ontwikkeling, diensten en klantenondersteuning op het vlak van informatie availability software. Hierdoor, en dankzij de uitgebreide partnernetwerken van beide bedrijven, hebben klanten van iedere grootte en ongeacht hun locatie ter wereld toegang tot een ongekende dekking.

"We hebben het geluk dat we enkele van de beste professionals in de informatie availability-sector kunnen samenbrengen", zegt Alan Arnold, chief technology officer en executive vice president van Vision Solutions. "Hierdoor kunnen we voortdurend nieuwe verbeteringen en technologieën op de markt brengen die voldoen aan de behoeften van de klant."

De partners van Vision Solutions kijken uit naar de mogelijkheid om hun aanbod uit te breiden met een competitief portfolio dat top tier availability-oplossingen omvat voor IBM i, AIX, Windows en Linux. Ook analisten zijn positief over de groei van de organisatie. "Het samengaan van Vision Solutions en Double-Take Software geeft Avnet toegang tot een lijn best-in-class availability-producten voor grote platformen die onze VirtualPath®- en StoragePath(TM)-oplossingen ondersteunen", zegt Gavin Miller, vice president of Technology Infrastructure Solutions bij Avnet Technology Solutions, Americas. "Deze overname biedt Avnet en zijn partners de mogelijkheid om samen te werken met één enkele leverancier en onze bestaande relatie uit te breiden."

"Vision Solutions en Double-Take verwachten synergie te behalen uit hun gecombineerde aanbod, aangezien high availability- en datareplicatie-producten steeds vaker gezien worden als de sleutel tot disaster recovery en disaster recovery planning", zegt Jean S. Bozman, research vice president van IDC's Enterprise Platforms Group. "De beide soorten software zijn essentiële ingrediënten voor business continuity, aangezien ze het herstarten van applicaties en de toegang tot bedrijfsgegevens mogelijk maken. Vision Solutions zal nu ook een bredere markt kunnen bedienen dan voorheen met zowel producten voor schaalbare servers, als voor de grotere ontwikkeling van volume x86 servers in hedendaagse virtuele infrastructuren."

"Als klant van Vision Solutions en Double-Take vind ik dit een positieve ontwikkeling", zegt Alexander Kazakov, Deputy Head van de IT Division bij Raiffeisen Bank Russia. "Het is een uitstekende mogelijkheid voor de markt om volledige data-oplossingen en -diensten te verkrijgen via één gewaardeerde aanbieder."