Ingezonden persbericht


Laatste kans:
het Drents Museum is nog twee weken geopend

Vanaf 16 augustus 2010 t/m najaar 2011 gesloten i.v.m. verbouwing

Assen, 30 juli 2010
Museumbezoekers hebben nog twee weken (t/m 15 augustus 2010) om de tentoonstelling `Goud uit Georgië' én het Drents Museum in Assen in oude glorie te bekijken. Het museum staat namelijk aan de vooravond van een grote verbouwing. Vanaf 16 augustus 2010 is het museum gesloten voor een grote herinrichting en de bouw van een nieuwe tentoonstellingsvleugel. Vanaf het najaar van 2011 is het publiek weer van harte welkom in het vernieuwde Drents Museum. In het laatste weekend voor de sluiting (14 en 15 augustus 2010) worden er extra feestelijke activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn gratis voor museumbezoekers.

Nog twee weken om het Goud uit Georgië te bewonderen De bijzondere archeologische gouden, zilveren en bronzen objecten zijn nog tot en 15 augustus 2010 in Assen, voordat ze weer naar Georgië terugkeren. De voorwerpen laten zien dat Georgië in de oudheid een hoogstaande metaaltechniek kende. Vooral de verfijnde gouden sieraden vallen hierbij op. De tentoongestelde objecten zijn eerder in een andere samenstelling te zien geweest in onder andere Berlijn, Washington, New York, Athene, Los Angeles en Stockholm en zijn nu voor het eerst in Nederland te zien. De tentoonstelling heeft al veel lovende kritieken in de pers gekregen. De indrukwekkende foto's van de Georgische fotograaf Archil Kikodze vormen een prachtige aanvulling op de tentoonstelling. Op 14 en 15 augustus 2010 zijn er extra vrije inleidingen voor museumbezoekers.

Nog twee weken om het Drents Museum in oude glorie te bekijken Tot en met 15 augustus 2010 kan het bijzondere interieur van het monumentale gebouw van het Drents Museum nog bekeken worden. De wandschilderingen van de Weense kunstenaar Georg Sturm in de entreehal en de Statenzaal zijn bijvoorbeeld zeker een bezoek waard. Op de vaste archeologieopstelling zijn onder meer het beroemde veenlijkje van het meisje van Yde en de kano van Pesse, de oudste boot ter wereld, te bezichtigen. In het laatste weekend kunnen kinderen en hun ouders komen luisteren naar een verhalenverteller op de afdeling Archeologie. De OntdekkingsKamer en het Ontvangershuis, waar doorgaans de stijlkamers te zien zijn, zijn helaas al gesloten. De stijlkamers zullen alleen nog opengaan tijdens het laatste weekend, waar bezoekers historische figuren tegen het lijf kunnen lopen. Vanaf het najaar van 2011 zal het museumgebouw weer voor publiek toegankelijk zijn en zullen collectie-onderdelen van het museum in geheel vernieuwende presentaties te zien zijn.

Even geduld A.U.B.
Vanaf 16 augustus 2010 moeten bezoekers van het Drents Museum even geduld hebben. Het museum gaat namelijk een jaar sluiten. In deze periode wordt de aansluiting gerealiseerd van de nieuwe tentoonstellingsvleugel en de nieuwe entree met de oudbouw en vindt er een grootscheepse herinrichting plaats van de vaste collectie. Het vernieuwde Drents Museum zal in het najaar van 2011 openen met de grote archeologische tentoonstelling `De Tang-dynastie. De Gouden Eeuw van China', in navolging van de spectaculaire tentoonstelling `Het Terracotta Leger van Xi'an' (2008).


---

Noot voor redacties