Ingezonden persbericht


OBA Live op Radio 5

HUMAN

2 Vrijdag 30 juli 2010

3 19.00-21.00 uur

OBA Live: Theodor Holmans mooiste interviews
Selectie van eerdere interviews van Theodor Holman (De rechtstreekse uitzendingen vanuit de OBA vervallen in de maand juli & augustus)

Presentatie: Nora Romanesco

---

19.00-20.00 uur: Matthijs van Boxsel, hoofdredacteur van de Encyclopedie van de Domheid over het nieuwste deel in de serie 'Domheid voor beginners, een stoomcursus'. Van Boxsel heeft er sinds de jaren 80 zijn levenswerk van gemaakt alle facetten van de domheid in kaart te brengen. Onder het motto: "domheid is niet uit te roeien, geniet er daarom maar van!"(Bewerking van 06/11/09)

Nelleke Noordervliet, schrijfster bespreekt "Adel van de geest, een vergeten ideaal" door Rob Riemen. Essays over klassieke humanistische waarden. (Bewerking van 20/11/09)

Mini-Concert: Bart de Win (zang, piano accordeon) en Rinus Raaijmakers (bas en achtergrondzang) spelen nummers van hun CD 'The Simple Life'. www.bartdewin.nl (bewerking van eerder optreden 15/01/10)

20.00-21.00 uur: Prof. Dr Hans Crombag over zijn nieuwe boek 'Integendeel'. Over psychologie en recht, misdaad en straf. Bestaat er iets als het verdringen van herinneringen? Waar dient wraak eigenlijk voor? Bestaat er zoiets als een internationale satanische beweging waarvan de leden zich met regelmaat te buiten gaan aan gruwelijke misdrijven? (Bewerking van 26/03/10)

Stine Jensen, filosofe over Philip Roths nieuwe roman 'De Vernedering' (The humbling). Een uitgerangeerde toneelspeler begint een relatie met een veel jongere lesbiënne die een heteroseksuele relatie wil proberen. Het is alweer de dertigste roman van de Amerikaanse auteur.(Bewerking van 06/11/09)

Mini-concert: Micheline van Hautem. Ze wordt begeleid door haar band Erwin van Ligten, Sander Buvelot en Sandra Sahupala. Ze spelen nummers van hun laatste album: Chocolat. www.michelinemusic.com. (Bewerking van eerder optreden 20/02/09)
---