Ingezonden persbericht


Nieuwe album Mooi Wark komt binnen in top 5

Onlangs presenteerde Mooi Wark hun tiende studioalbum, getiteld "X". Deze keer tekende Erwin Musper voor de productie, die hiervoor overigens speciaal naar Nederland vloog om de opnames te verzorgen, waarna hij de tracks in zijn eigen Amerikaanse studio in Cincinnati, Ohio heeft afgemixt. Musper was in het verleden verantwoordelijk voor vele succesvolle albums van onder meer Anouk, Doe Maar, The Scorpions, Bon Jovi en Van Halen, waaraan Mooi Wark nu dus toegevoegd kan worden. Het nieuwste album "X" komt namelijk op nummer 4 binnen in de Nederlandse album top 100.

Voor de Drentse rock en roll band is het de allerhoogste notering ooit, alhoewel de band niet onbekend is met de album top 100. De albums "Bok 'm d'r op" en "Rock & rodzooi" kwamen binnen op respectievelijk plaats 9 en 7. De eerste single van het album "Goeie been, verkeerde bed" is onlangs gelanceerd en doet het ook erg goed. De plaat komt namelijk de top 30 van de vaderlandse hitlijsten binnen en stijgt door naar nummer 26.

Het gaat momenteel beter dan ooit met Mooi Wark. Sinds de hit-singles "Idioot", "Achter de tent", "Tepels liegen niet" en natuurlijk "In de blote kont" is het hele land in de ban van de Drentse dialectrockband. Mooi Wark is inmiddels vaste gast in de ochtendshow van Giel Beelen (3FM) en verscheen ook al bij Edwin Evers in Evers Staat Op! (Radio 538) en TROS Muziekcafé (Radio 2). Ook de landelijke televisie heeft de band ontdekt, wat resulteerde in een optreden bij het TROS Muziekfeest. Jaarlijks worden maar liefst 100 zalen, feesttenten en evenementen aangedaan en de sterke live-reputatie bracht Mooi Wark al bij grote festivals als de Zwarte Cross, Dauwpop, TT-Festival, de Mega-Piratenfestijnen en het Koninginnedagfeest van Radio 538 op het Museumplein in Amsterdam. Sinds begin 2010 is de band toegevoegd aan het Jägerband programma van Jägermeister.

Het nieuwe album van Mooi Wark kent 13 tracks en bevat naast een aantal herkenbare feestkrakers, uiteraard weer de vertrouwde rock & roll muziek. Volgende week toert de bands langs de grote regionale radiostations voor promotie van het album en daarna volgen er een aantal in-stores. De eerstkomende optredens is er tevens de mogelijkheid om het nieuwe album te laten signeren in de Mooi Wark Shop.