Ingezonden persbericht



Jumpin'de Weel, een 7-daagse sportieve happening.....

Het prachtige, verstilde stukje natuur aan de Brilletjesdijk te Nisse gaat weer levendige weken tegemoet. Jumpin'de Weel, vorig jaar door de provincie erkend als topsportevenement, staat weer in de startblokken. Bezoekers kunnen genieten van paardensport en gezelligheid, maar ook van de schitterende omgeving. Het aantal deelnemers, sponsors, vrijwilligers en bezoekers groeit nog ieder jaar. Dit jaar is voor het eerst de klasse ZZ zwaar aan de dressuur toegevoegd en de springruiters komen op nationaal niveau op meerdere dagen in actie.

Het programma:

23/07: Dressuur, klasse B t/m Z2 (paarden en pony's)

24/07: Subtopdressuur, klasse ZZ licht en ZZ zwaar (paarden)

25/07: Menwedstrijd, marathon enkel- dubbel- en vierspan (paarden en pony's)

29/07: Springen paarden, klasse B/L/M + nationaal

30/07: Springen paarden en pony's, klasse B t/m nationaal

31/07: Springen paarden en pony's, klasse B t/m nationaal


01/08: Springen paarden en pony's, klasse B t/m nationaal

Daarnaast is er ook sprake van een aantrekkelijk aanvullend programma, zoals ....


- de Brabant/Zeelandcup (Vrijdag 30 juli 18.30 uur), een spectaculaire strijd tussen Zeeuwen en Brabanders die in de springsport niet voor elkaar willen onder doen.


- Oude ambachten, streekproducten, moderne kunst en dieren van allerlei pluimage tijdens de Zomerfair (Zaterdag 31 juli),


- Humor en spektakel tijdens de Kindermiddag (Zaterdag 31 juli), deze staat helemaal in teken van het CIRCUS! Ongetwijfeld zorgt Clown Berto voor de nodige humor, Circus Hogerop levert het spektakel met o.a. vuurvreters, slangenmeisjes, een goochelaar en een levende piramide. Tevens zijn er voltigedemonstraties, uiteraard een schmink kraam en verder van alles en nog wat...…


- Een loterij met schitterende prijzen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Sawasdee. Een Zeeuwse stichting die kansarme kinderen uit het door oorlogen geteisterde Cambodja zicht op een betere toekomst biedt.

De toegang is alle dagen gratis.

meer informatie: www.deweelruiters.nl
Noot voor redacties


Ingezonden persbericht