Gemeente Rotterdam

ons belang 65 jaar

22 juli 2010 | rotterdam | nieuwsbericht

De Hoogvlietse volkstuinvereniging Ons Belang viert haar 65e verjaardag. De vereniging wordt wel 65 maar gaat niet met pensioen, integendeel! De verjaardag zal gevierd worden met veel activiteiten en spektakel.
Ons Belang 65 jaar

Er is voor ieder wat wils tijdens de feestdag van Ons Belang. De festiviteiten vinden plaats op zaterdag 31 juli 2010, van 11.00 tot 17.00 uur, op het volkstuincomplex aan de Volkstuinlaan 3 (bijna aan het einde van de Kruisnetlaan, achteraan de Zalmplaat).

Veel feestactiviteiten voor jong en oud
Het feestprogramma start op deze prachtige zomerdag om 11.00 uur met een ballonnenwedstrijd voor de jeugd. Verder zijn er de hele middag kinderactiviteiten o.a. in de vorm van een grabbelton, een ranjakoe en puzzeltochten (voor diverse leeftijdsgroepen) met leuke prijzen. Kom heerlijk poffertjes eten of van de oliebollen smullen onder het genot van een drankje.

Er is een uitgebreide verkoop van o.a. heerlijke, huisgemaakte jam (met fruit van het complex), diverse groenten en aardappelen. Verser dan vers en zó van de tuin! Natuurlijk worden er planten, stekjes en zaden verkocht want wat is een volkstuincomplex zonder? Naast de verkoop worden ook planten tentoongesteld. Ook creatieve mensen komen aan hun trekken met producten gemaakt door de creaclub van Ons Belang (kaarten, lavendelzakjes) en krijgen de mogelijkheid zelf bloemstukjes te maken. Er worden tweedehands boeken verkocht, waaronder tuinboeken, en tuingereedschap. U kunt uw aanschafprijs van groenten of een boek terugwinnen bij het rad van avontuur. In het verenigingsgebouw kunt u kijken naar een videopresentatie van 65 jaar Ons Belang, speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd door het Historisch Genootschap Hoogvliet.

Prijsuitreiking tuinkeuring
Onlangs werden alle tuinen van het complex van Ons Belang gekeurd door mede-volkstuinders. Mevrouw Ingeborg Hoogveld, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Hoogvliet, zal rond 16.30 uur de prijzen uitreiken aan de gelukkige winnaars van deze wedstrijd.

Poi lichtshow
Natuurlijk is de toegang gratis en de Hoogvlietse volkstuinders heten u van harte welkom. Heeft u vragen over planten, bloemen en al wat groeit en bloeit dan kunt u ook met uw vragen terecht. Ter afsluiting van de festiviteiten zal 's avonds, tegen het invallen van de duisternis, voor leden en andere geïnteresseerden, een poi lichtshow worden opgevoerd waarbij u eveneens van harte welkom bent (vanaf 22.00 uur).