Vlaamse Overheid

Leuven-Brussel: oprit Sterrebeek richting Leuven afgesloten

Start fase 3 vernieuwing E40 Leuven-Brussel: oprit Sterrebeek richting Leuven afgesloten

Vlaamse overheid

vrijdag 23 juli 2010

Op 31 juli start het Agentschap Wegen en Verkeer met de derde fase van de werkzaamheden tussen Sterrebeek en Bertem. Het verkeer richting Leuven zal dan via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de rijweg geleid worden. Tijdens de nachten van maandagavond 26 juli tot zaterdagochtend 31 juli zal de aannemer de werf in gereedheid maken voor fase 3: er zullen dan tijdelijk minder rijstroken in gebruik zijn. De oprit Sterrebeek in de richting van Leuven blijft afgesloten tijdens de gehele duur van fase 3 (tot en met 20 augustus). Het verkeer wordt omgeleid worden via de oprit Kraainem.

Bijlage
Schema fase 3

Hinder
Van maandagavond 26 juli tot vrijdagochtend 30 juli verplaatst de aannemer de veiligheidsvoorzieningen op de werf: van 20:00 tot 6:00 uur zullen er dan slechts twee rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer. Op de nacht van vrijdag 30 juli op 31 juli brengt de aannemer markeringen aan: er zal dan in iedere rijrichting maar één rijstrook beschikbaar zijn van 22:00 tot 6:00 uur. Op 31 juli zijn er vanaf 6:00 uur opnieuw drie versmalde rijstroken beschikbaar in de beide rijrichtingen.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat de fasewissel en de doorsteekbeweging van het verkeer in de richting van Leuven vanaf 31 juli vooral tijdens de eerste dagen extra hinder zal veroorzaken. Het verwacht wachttijden van maximum vijftien minuten bovenop de structurele hinder.

Dynamische werfinrichting
In fase 3 worden de pechstrook en de trage rijstrook in de richting van Leuven heraangelegd. Daartoe moet de hele werfinrichting van de E40 opschuiven. Volgens de huidige planning zal fase 3 beëindigd zijn op 20 augustus. Vanaf dan wordt de E40 over de hele breedte geasfalteerd. Eerst wordt de weg in de richting van Leuven aangepakt, daarna in de richting van Brussel.

Vernieuwing wegdek
Het wegdek van de E40 tussen Sterrebeek en Bertem wordt over de hele breedte vernieuwd. Tot nu toe heeft de aannemer enkel herstellingen uitgevoerd aan het betonnen wegdek op de pechstrook en de trage rijstrook in de richting van Brussel. De asfaltlaag die op het einde van de werkzaamheden wordt aangebracht, zal niet alleen de levensduur van het wegdek verlengen maar ook de geluidshinder verminderen.