Gemeente Lingewaard


Zwieren en klieren in Lingewaard; op pad in augustus

De kersen zijn bijna op, maar er is ook in augustus volop te genieten in onze pracht-gemeente.

Zwieren op de dorpskermis!
Het is zeker genieten op een van de kermissen in Lingewaard:
1. Kermis te Angeren, 31 juli-3 aug.

2. Kermis te Bemmel, 7-10 aug.

3. Kermis in Gendt, 27-31 aug:

Kermis in Bemmel
Tijdens de Bemmelse kermis

1. Kermisconcert van de Egerländerkapel 'de Leemkuulers' in de binnentuin van Zorgcentrum Gouden Appel) Zondag (zondag 8 aug).
2. Ponymarkt Bemmel (maandag 9 aug, vanaf 03.00 uur) en Ponyjaarmarkt (vanaf 09.00 uur), in centrum van Bemmel. Voor programma: www.ponyjaarmarkt.nl.

3. De 4e Kortebaandraverij op de Teselaar (dinsdag 10 aug). Vanaf 13.30 uur start de eerste omloop.

Ook tijdens Gendtse kermis een paardenmarkt
Op dinsdag 31 aug, tijdens de kermis in Gendt, is er in het centrum een jaarmarkt met Ponymarkt.

Klieren tijdens een kinderdorp?
Voor de jeugd zijn er in augustus twee kinderdorpen. Het Kinderdorp in Haalderen begint op vrijdag 13 augustus en eindigt op vrijdag 20 augustus. Het programma is te lezen op www.kinderdorphaalderen.nl.
Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus organiseert Stikido het jaarlijkse kinderdorp in Doornenburg. Voor het programma zie www.stikido.nl.

Veerdienst Millingerwaard-Doornenburg
In verband met de lage waterstand kan deze veerdienst tijdelijk uit de vaart zijn. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij u vooraf de website www.kievitsveerdiensten te raadplegen.

Huissense Dag (dinsdag 3 aug)
Er is een gevarieerd amusementsprogramma, voor iedereen wat wils (zie www.huissensedag.nl). Het feest begint al op 2 augustus vanaf 19.00 uur met de Huissense Avond, voor die mensen die zich graag even opwarmen voor de Huissense Dag. Op 3 augustus begint het al om 10 uur met een braderie. De vele terrasjes nodigen alle bezoekers uit om lekker te komen zitten, genietend van alle rondtrekkende mensen. Op Raadhuisplein, Markt en op de diverse caféterrassen is volop amusement aanwezig.

Kunstlus Doornenburg (zondag 29 aug)
De Kunstlus(t) Doornenburg is een kunstroute door Doornenburg. Dit is een initiatief van een aantal Doornenburgse kunstenaars, vertegenwoordigers van de Martinuskerk en het Kasteel Doornenburg. Op zondag 29 aug is er een kunstmarkt in en om de kerk en kunst op 7 locaties in Doornenburg. Een overzicht van de locaties vindt u op www.kunstlus.wordpress.com.

Energie opdoen bij VVV Lingewaard?
Loopt u ook eens binnen bij een van onze VVV-kantoren. Wij hebben boeken/brochures over leuke plekken in onze gemeente; ook fietsknopenkaarten. Als VVV zijn we ook present bij diverse activiteiten in de gemeente.
Bemmel (in gemeentekantoor) Huissen (in Stadsmuseum Hof van Hessen)
- maandag gesloten

- di. t/m vr. Van 9.30 - 12.30 uur - woensdag van 10.00 - 16.30 uur
- donderdag van 13.00 - 16.30 uur

- vrijdag van 10.00 - 16.30 uur

- zat en zo. van 13.00 - 16.30 uur
In de (maandelijkse) Nieuwsbrief vindt u de belangrijkste toeristische activiteiten welke in Lingewaard worden gehouden. Deze Nieuwsbrief is bij de VVV verkrijgbaar. Ook kunt u deze downloaden via www.lingewaard.nl (Nieuwsbrief VVV).