Algemene omroepvereniging AVRO
Hilversum, 29-07-2010

LEKKER BELANGRIJK!
Echte helden... Bestaan ze nog? En wat heb je er aan?

Bestaan er nog wel echte helden in deze tijd, waarin programma's als X Factor, Idols en Holland's Got Talent de ene na de andere tijdelijke held lijken uit te spugen? En als ze nog te vinden zijn, wat hebben ze je dan te bieden? Regina Romeijn is altijd 'heldloos' door het leven gegaan en onderzoekt in deze aflevering of zo iemand haar verder zou kunnen brengen.

Regina Romeijn onderneemt voor het programma 'Lekker...!' wekelijks een persoonlijke zoektocht. Iedere aflevering staat een ander thema centraal. Regina zoekt antwoorden op haar vragen over muziek, kunst, cultuur en wetenschap.
Met 'Lekker...!' slaat zij bruggen tussen museumkunst en straatcultuur. Regina spreekt tijdens haar zoektocht met gevestigde namen en aanstormende talenten. Van rapper Kempi tot soulzanger Waylon, van schrijvers tot cabaretiers, van schilders tot wetenschappers.

In deze aflevering: Roxanne en Dré Hazes, de kinderen van de in 2004 overleden volkszanger André Hazes, zanger Waylon over zijn grote held Waylon Jennings en portretfotograaf Levi van Veluw over zijn intrigerende zelfportretten.
Levi is begin twintig en in de ogen van de kunstwereld nú al een echte held. Bovendien brengt Regina een bezoek aan Kees Klesman, directeur van Madame Tussauds en geeft filosofe Stine Jensen haar visie over helden.

De serie 'Lekker...!' heeft vijf afleveringen met ieder een eigen thema: Lekker Gek!, Lekker Wreed!, Lekker Belangrijk!, Lekker Ding! en Lekker Lachen!

'Lekker Belangrijk' is zaterdag 31 juli om 20.30 uur op Nederland 3 te zien. Het programma is onderdeel van 'Een zomer vol kunst en cultuur bij de AVRO'.