Ingezonden persbericht


Persbericht

Dreischor, 20 juli 2010

derde Zeeuws Wijnfeest
31 juli 2010

Voor de derde maal komt er een groots opgezet wijnfeest in Zeeland. En wel op en rond de grootste wijnhoeve van Nederland, de Kleine Schorre bij Dreischor op Schouwen-D®uiveland. Op zaterdag 31 juli aanstaande opent de wijnhoeve om 14.00 uur zijn poorten. De toegang tot het wijnfeest is gratis.

Vorig jaar trok het wijnfeest, tot verrassing van de organisatie, ca. 4.000 belangstellenden en voor dit jaar wordt op tenminste evenveel bezoekers gerekend. Ook nu voorziet het programma in een breed opgezet culinair evenement met een middag en een avondprogramma. Voor iedereen is er volop gelegenheid de inmiddels beroemde en kwalitatief hoogstaande Zeeuwse wijnen te proeven, die worden geserveerd met tal van specifieke Zeeuwse Zilte Zaligheden. Een groot culinair feest voor alle Zeeuwen en de vele binnen- en buitenlandse toeristen die in deze periode in Zeeland verblijven.

De officiële openingshandeling van het wijnfeest bestaat uit de feestelijke kroning van de nieuwe Zeeuwse wijnkoningin door Cees van Liere, prominent vertegenwoordiger van de "Zeeuwse Zilte Zaligheden", onder het toeziend oog van Gerard Rabelink, de burgemeester van Schouwen-D®uiveland.

Het wijnfeest biedt ruimschoots de mogelijkheid om kennis te maken met de wijngaard, de wijnen en het productieproces. Via rondleidingen, proeverijen en demonstraties kan men zien en proeven hoe in Zeeland druiven worden verbouwd, geplukt, en geperst en hoe wijn wordt gerijpt, opgeslagen en gebotteld. Dit alles in combinatie met de presentatie van vele Zeeuwse streekproducten, zoals, mosselen, paling en geroosterd Schouws vlees. Tal van regionale bedrijven nemen dan ook aan dit wijnfeest deel om hun bijzondere streekproducten te tonen, te bereiden en te laten proeven.

Daarnaast zijn er diverse elementen in het programma opgenomen die het feestelijk karakter van dit bijzondere Zeeuwse evenement benadrukken. Van een dorpscafé en een barbecue tot helikoptervluchten boven de wijnhoeve. Ook voor de kinderen is er vertier in de vorm van een springkussen en ponyrijden door de wijngaard. De hele middag is er live muziek (Joop de Kort en de band The Old Firm) te beluisteren en tijdens het feest in de grote schuur s'avonds is er een bekende DJ te horen en te zien.

Kortom, alle ingrediënten voor een feestelijk, smakelijk én leerzaam dagje-uit zijn voorhanden op 31 juli in Dreischor op Schouwen-D®uiveland.

Bijlage: nieuwsbrief Wijnhoeve Kleine Schorre >