Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 20-07-2010

IN DE 'TURKSE KEUKEN': TELEFILM KÖFTE
Komische intriges vanuit de Ottomaanse keuken

De AVRO is samen met producent Waterland Film en de NCRV coproducent van de telefilm 'Köfte'. In de hoofdrollen zijn onder andere Vefa Ocal (In de naam van de vader, Flikken Maastricht), Gürkan Kücüksentürk (ONM, Schnitzelparadijs), Maartje van de Wetering (Zomerhitte, Het Leven uit een dag) en Ebru Akyildiz (In de naam van de vader, Spoorloos Verdwenen) te zien. Op zaterdag 31 juli om 20.15 uur zendt de AVRO de comedy, geregisseerd door Michiel van Jaarsveld, uit op Nederland 2.

Köfte vertelt het verhaal over de blinde en koppige Turkse kok Erdal Koksal van restaurant De Sultan. Hij doet er alles aan om zijn traditionele restaurant te behouden, en moet daarbij leren dat de mensen om hem heen geen ingrediënten zijn, maar hun eigen kansen moeten krijgen om hun dromen waar te maken.

Erdal's zoon Nuri (Gürkan Kücüksentürk) is het mikpunt van zijn vaders irritaties en krijgt daarom de schuld van de lage omzet van het restaurant. Maar wanneer Erdal onverwacht de kans ziet om zijn zoon uit te huwelijken en daarmee zijn restaurant te redden, ziet hij hem opeens wel staan. De dochter van zijn rivaal, 'kebab-koning' Zafer, is in zijn ogen de 'bride to be'. Net wanneer De Sultan gered lijkt te zijn, bezwijkt Edal's vrouw Fatma aan een hartaanval en staan Erdal en Nuri er alleen voor.

Nuri kan niet onder zijn huwelijk met Leyla (Ebru Akyildiz) uit en zonder de hulp van Fatma in de keuken van De Sultan stapelen de problemen zich op. Wanneer Nuri ten einde raad zijn vader voorstelt om De Sultan in te lijven in de fastfoodketen van Zafer, vlucht hij naar het bejaardentehuis om daar in hongerstaking te gaan totdat De Sultan zijn glorie terug heeft. Daar ontmoet Erdal verpleegster Eva (Maartje van de Wetering) in wie hij een bijzonder talent ontdekt.

De blinde Erdal leert Eva koken in De Sultan waardoor de klandizie weer snel aantrekt. Ondertussen smeedt hij snode plannen om de Ottomaanse traditie te waarborgen en zijn restaurant van de ondergang te redden. Zal Erdal hierin slagen?

Köfte, 31 juli om 20.15 uur bij de AVRO op Nederland 2.



Ingezonden persbericht