Politie Groningen

Zaterdag 31 juli 2010

Provincie Groningen, 31-07-2010

Onder invloed in het verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Op meerdere plekken in de provincie zijn vrijdagnacht mensen aangehouden die onder invloed reden. Vrijdagavond viel een 28-jarige bestuurder uit De Wilp (Groningen) door de mand op de Keuningsweg. Agenten kregen een melding dat er een auto in de sloot was gereden. Zij zagen de auto en ambulanceverpleegkundigen wel, maar de bestuurder zagen ze niet. Hij was een woning aan de Keuningsweg binnen gegaan. Daar vertelde de bestuurder dat hij alcohol had gedronken. Hij had geen letsel, maar de auto was total loss. Hij werd aangehouden en op het bureau bleek dat hij ruim 0,85 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. s Nachts werd een 35-jarige Stadjer op de Laan Corpus den Hoorn betrapt op rijden onder invloed. Hij had 1,55 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Op de Zuiderweg in Tolbert bleek een 50-jarige inwoner van die plaats te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij had in de vroege ochtend 1 promille alcohol in zijn bloed. In maart was hij ook al aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was destijds betrokken bij een aanrijding. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mogelijke drugsdealer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht op de Turfsingel een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de man in gesprek was met twee andere mannen. Toen de verdachte de agenten zag, probeerde hij er vandoor te gaan. Dit lukte niet en hij werd tegen de grond gewerkt, omdat hij steeds probeerde weg te komen. Hij bleek meerdere soorten drugs bij zich te hebben. Een paar flesjes met vloeistof, mogelijk GHB, een hoeveelheid pillen en zakjes met poeder kwamen te voorschijn. Alle drugs zijn in beslag genomen en worden getest door het NFI. Ook het geld en de telefoons die hij bij zich had, zijn in beslag genomen. De Stadjer is ingesloten voor onderzoek.

Duitser gewond bij laswerkzaamheden

HOOGEZAND Een 42-jarige man uit Duitsland is vrijdagmiddag tijdens laswerkzaamheden gewond geraakt. Hij werkte bij een bedrijf aan de industrieweg in een loods. Door nog onbekende oorzaak is een opeenhoping van gas ontstaan. Vervolgens volgde een explosie. Door de klap is het slachtoffer enkele meters weggeslingerd en tegen een wand aan geklapt. De brandweer constateerde dat er geen explosiegevaar meer was. Het traumateam kwam per heli en verleende medische zorg. De man bleek brandwonden in zijn gezicht te hebben opgelopen en diverse kneuzingen. In het ziekenhuis bleken de brandwonden mee te vallen. De politie heeft de arbeidsinspectie in kennis gesteld. Die stelt een onderzoek in.

Dronken fietser vernielt auto

GRONINGEN Een 33-jarige fietser uit Groningen is vrijdagnacht op de Berkenlaan aangehouden. Een taxichauffeur belde de politie, nadat de Stadjer op zijn auto inbeukte. Dit gebeurde aan de Eikenlaan. Hij fietste vervolgens weg, maar agenten zagen dat hij tegen een andere geparkeerde auto fietste. Zij hielden hem staande, maar de fietser kon nauwelijks op zijn benen blijven staan. Op het politiebureau werd hiervoor al gauw een oorzaak gevonden: hij bleek ruim 2,55 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man werd ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kopstoot na woordenwisseling

GRONINGEN Een 25-jarige Stadjer wordt ervan verdacht een 22-jarige plaatsgenoot een kopstoot te hebben uitgedeeld. In een woning aan de Semarangstraat kreeg het duo ruzie en een kopstoot was het gevolg. De neus van het slachtoffer bloedde hevig. Vermoedelijk is zijn neus ook gebroken. Hij werd voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte is aangehouden. De politie doet onderzoek.

Snelle scooteraar veroorzaakt ongeval

GRONINGEN Een 27-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag op de Regulusstraat in de stad aangehouden nadat hij gewond raakte bij een aanrijding met zijn bromscooter. Agenten zagen dat de man met een hoge snelheid aan kwam rijden vanaf de Pleidadenlaan. Vervolgens sloeg hij met gierende banden rechtsaf de Regulusstraat in. Één van de agenten gaf de man daarop een stopteken. De bestuurder gaf echter gas en reed recht op de agent af. Deze kon opzij springen, waardoor een aanrijding werd voorkomen. De man raakte echter wel de spiegel van een geparkeerde auto en vervolgens een 22-jarige fietsster uit Groningen, die hierdoor op het wegdek viel. De 27-jarige verloor uiteindelijk de macht over zijn stuur, waardoor hij tegen een geparkeerde auto botste. Hierop rende de verdachte hard weg, maar na zon tien meter zakte hij door zijn benen. De man is met knieklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Uit onderzoek bleek dat de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de bromscooter in beslag genomen.

Man rijdt zonder geldig rijbewijs in auto

GRONINGEN De politie heeft vrijdagochtend op de Hora Siccamasingel een 33-jarige man uit Groningen aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs in een auto reed. Agenten zagen de man rijden en controleerden zijn kenteken. Daaruit bleek dat het rijbewijs van de eigenaar van de auto ongeldig was verklaard. Agenten zetten daarop de bestuurder aan de kant. Na controle bleek de bestuurder inderdaad de eigenaar van de auto te zijn, waarna de agenten hem aanhielden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw raakt gewond bij kop-staartbotsing

GRONINGEN Een 55-jarige vrouw uit Groningen is dinsdagochtend gewond geraakt bij een kop-staartbotsing op de N7 nabij Groningen. Een 33-jarige bestuurder van een trekker met oplegger uit Joure had niet in de gaten dat de auto voor hem remde vanwege filevorming. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen waardoor hij achterop de auto van een 62-jarige man botste. De 55-jarige vrouw was de bijrijder. Zij is met nek- en rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De politie maakt een rapportage van het ongeval op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde vrijdag 30 juli op diverse plaatsen op snelheid.


- Adorp, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1527, aantal overtredingen: 315, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


-Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1179, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.