Politie Drenthe

Zaterdag 31 juli 2010

Provincie Drenthe, 31-07-2010

Tankauto kantelt

VEENINGEN Vrijdagmorgen omstreeks 10.45 uur is er een tankauto gekanteld op de A28. De chauffeur (leeftijd en woonplaats onbekend) reed over de A28 in de richting van Hoogeveen toen hij door nog onbekende reden de macht over het stuur verloor waarop de tankauto kantelde en in de berm terecht kwam. Dit was nabij het de parkeerplaats Lageveen. In de tankauto werd propaangas vervoerd. Omwille van de veiligheid is er door de hulpdiensten een GRIP 1 (later opgeschaald naar GRIP 2) situatie afgekondigd en werden beide wegen van de A28 volledig afgesloten. Na inspectie van de brandweer op mogelijke lekkage, welke er niet was, werden de rijbanen van Hoogeveen naar Meppel weer vrijgegeven. Eén rijbaan van de richting Meppel naar Hoogeveen kon tijdelijk weer open om het verkeer te laten rijden. Rond 15.30 uur zijn alle rijstroken in beide richting weer afgesloten, waarna het bergen van de tankauto kon beginnen. Omstreeks 16.30 uur zijn de rijbanen van Hoogeveen naar Meppel weer vrijgegeven. Het verkeer op de weg van Meppel naar Hoogeveen is via de parkeerplaats omgeleid. De weg is rond 19.00 uur weer volledig vrijgegeven. De chauffeur van de tankauto is met licht letsel overgebracht naar het Diaconessenhuis te Meppel.

Kop-staart aanrijding

VRIES Vrijdagmorgen heeft er op de Verlengde Noordenveldweg een kop-staart aanrijding plaats gevonden. Een 20-jarige automobiliste uit Groningen stond voor de openstaande brug te wachten toen door nog onbekende reden een 18-jarige automobiliste uit Valthermond achter op haar botste. Een 44-jarige vrouw uit Vries zat bij de Groningse in de auto en raakte door dit ongeval bekneld in het voertuig. Zij is uit het voertuig gehaald door de brandweer en met nekklachten overgebracht naar het UMCG te Groningen. Medewerkers van de Verkeersongevallenanalyse van Politie Drenthe doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Aanhouding bezit harddrugs

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 35-jarige man uit Assen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding van een verdachte auto aan de Dotterbloemstraat. Ter plaatse werden de inzittenden van de auto gecontroleerd waarna bleek dat de 35-jarige man harddrugs bij zich had. Het witte poeder, vermoedelijk cocaïne, is in beslag genomen. De man is aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auto tegen boom

ZEIJEN Vrijdagmiddag is een 48-jarige automobilist uit Donderen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Peesterweg toen hij door nog onbekende reden in de rechterberm terecht kwam, tegen een boom botste en aan de andere kant van de weg in een greppel tot stilstand kwam. De man is met een hoofdwond voor controle overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen.

Winkeldievegge aangehouden

EMMEN Vrijdagmiddag heeft de politie een 52-jarige vrouw uit Emmen aangehouden. De vrouw had bij een winkel aan de Statenweg levensmiddelen t.w.v. ongeveer 30,- euro meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit, hield de vrouw aan en waarschuwde de politie. De vrouw kon worden overgedragen en is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding snelheidsovertreder

BEILEN De politie heeft vrijdagmiddag een 18-jarige automobilist uit Aalden aangehouden. De jongeman reed over de N381 met een snelheid van 130 km/u waar 100 km/u is toegestaan. Hij is hierop aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagmiddag een 43-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het protocol huiselijk geweld is opgestart.

Kettingbotsing

NIETAP Vrijdagmiddag heeft er een kettingbotsing plaats gevonden op de J.P. Santeeweg. Een 34-automobilist uit Leek moest remmen voor een vooropkomende tractor. De 49-jarige automobilist uit Norg, welke achter hem reed, kon niet op tijd remmen en botste tegen zijn voorligger waarop een 20-jarige automobilist uit Roden daar achterop botste en een 19-jarige automobiliste als laatste ook tegen zijn voorliggers botste. De man uit Norg is met nekklachten overgebracht naar het UMCG te Groningen.

Alcomobilisten aangehouden

PESSE Vrijdagavond heeft de politie een 32-jarige man uit Nieuweroord aangehouden. De man reed over de N375 met een snelheid van 130 km/u. Ter hoogte van Ruinen gaven de agenten hem een stopteken om hem te controleren. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 910 ug/l (2,1 promille). Tevens bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Surveillerende agenten zagen vrijdagavond een 48-jarige man uit Emmen over de Hondsrugweg rijden met mistverlichting. Toen de man de agenten zag deed hij zijn verlichting uit. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies 370 ug/l (0,9 promille) bij de ademtest. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. De man reed over de Tandarts Schipperstraat toen hij staande werd gehouden voor een alcoholcontrole. De man blies 515 ug/l (1,1 promille). Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding mishandeling

WIJSTER De politie heeft vrijdagavond een 38-jarige man uit Wijster aangehouden. De man zou kort daarvoor zijn ex-vrouw hebben mishandeld bij een woning in Nieuwe Pekela. De man kon in een woning aan de Hadderstraat in Wijster worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Illegaal afval verbranden

De politie heeft vrijdagavond een 53-jarige man uit Witteveen aangehouden. De man was bij zijn woning aan de Westerborkenveld illegaal afval aan het verbranden. De man is hierop aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen openlijke geweldpleging

EMMEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 jongemannen in de leeftijd 18, 19 en 20 jaar uit Odoorn aangehouden. Kort daarvoor kwam de melding binnen dat er een ruit vernield was aan de Noorderstraat. Op aanwijzing van getuigen konden het vijftal worden aangehouden. Allen zijn meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.

Politie zoekt getuigen mishandeling

HOOGEVEEN De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in Hoogeveen. Vrijdagmorgen omstreeks 10.40 uur reed een 50-jarige man uit Hoogeveen over het Kaaplaantje in noordelijke richting. Een tegemoetkomende auto stopt midden op de weg om een passeerde voetganger iets te vragen. Vervolgens ziet de bestuurster van de auto dat zij de weg voor de man uit Hoogeveen belemmerd en wil haar auto aan de kant zetten. Zie ziet daarbij een van achter naderde scootmobiel over het hoofd en de man uit Hoogeveen waarschuwt haar door zijn claxon te gebruiken. Een aanrijding kon worden voorkomen. Echter interpreteerde de voetganger, een man, dat het claxongeluid voor hem bedoeld was en werd boos op de man uit Hoogeveen. Als de man wil uitstappen om uit te leggen wat de werkelijke situatie is, spuugt de voetganger hem in het gezicht en begint te slaan en te trappen. De man uit Hoogeveen probeert zich te verweren, maar krijgt een flinke trap tegen zijn borstkas en valt op de grond. De voetganger gaat er vandoor in de richting van de Verzetsbuurt. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Deze kunnen zich melden bij de politie in Hoogeveen via het telefoonnummer 0900-8844.