KNHS

Antoinette te Riele wint zilver
31 juli 2010
Zilver Antoinette te Riele EK 2010

BISHOP BURTON (KNHS) De gouden dressuuramazones zetten hun uitstekende prestaties tijdens de Europese Kampioenschappen voor Ponys (jeugd tot en met 16 jaar) voort in de individuele proef, maar meer dan een zilveren medaille voor Antoinette te Riele (Weert) en Golden Girl zat er niet in. Maria van den Dungen (Amsterdam) viel met de vierde plek net buiten de medailles.

De beste 26 dressuurcombinaties streden vrijdag om de individuele medailles in de klassieke proef. Suzanne van de Ven (Lierop) had zich in de landenwedstrijd als 25e ex aequo nog net geplaatst voor die finale. Daarin revancheerde ze zich met Majos Cannon, die in de landenwedstrijd blokkeerde tijdens het achterwaarts gaan. Dat onderdeel leverde nu wat spanning op, maar de combinatie scoorde 70%. Dat was goed voor de zevende plaats, twee plaatsen voor Dana van Lierop (Lierop). De jongste van het team bleef met een iets terughoudende Equestricons Lord Champion net onder de 70% steken. Omdat ze de vierde Nederlandse combinatie is, mag Dana niet door naar de Kür. Erg jammer voor de amazone die vorig jaar brons in de Kür haalde.

Antoinette te Riele met Golden Girl en Maria van den Dungen met Rembrandt DDH mengden zich met twee Duitse en een Engelse amazone in de strijd om de medailles. De Duitse Jessica Krieg met de pas zevenjarige Danilo pakte goud, voor Antoinette op Golden Girl. Brons ging naar de Duitse Lena Charlott Walterscheidt met routinier Deinhard B. Maria finishte met Rembrandt als vierde.

De zestienjarige Antoinette won in 2008 individueel zilver en vorig jaar twee maal goud (klassieke proef en Kür). Ik was heel zenuwachtig, maar ik dacht: ik heb al goud, ik ga gewoon een fijne proef rijden. Het ging ook fijn. Ik was heel tevreden. Golden Girl was goed bij de les. Ze gaf me echt het gevoel: we gaan er samen voor. We hadden achten voor de eenvoudige wissels, vertelt ze stralend met de zilveren medaille om haar nek.

Uitslagen:
EK Ponys, Bishop Burton (Groot-Brittannië), 30 juli 2010

Dressuur, individuele finale (klassieke proef):


1. Jessica Krieg (Dui) Danilo 76,737%

2. Antoinette te Riele (Weert) Golden Girl 75,842%
3. Lena Charlott Walterscheidt (Dui) Deinhard B 74,684%
4. Maria van den Dungen (Amsterdam) Rembrandt DDH 71,895% 7. Suzanne van de Ven (Lierop) Majos Cannon 70,211% 9. Dana van Lierop (Lierop) Equestricons Lord Champion 69,263%

De biografieën van alle ruiters zijn te vinden op: www.knhs.nl/mediaguide

Klik hier voor de uitslagen van het EK Pony's

Nederlandse afvaardiging:

Dressuur:
Maria van den Dungen (Amsterdam) - Rembrandt DDH (v. Renoir) Dana van Lierop (Lierop) - Lord Champion (v. Le Champion) Antoinette te Riele (Weert) - Golden Girl (v. FS Dont Worry) Suzanne van de Ven (Lierop) - Majos Cannon (v. Marchi)

Springen:
Jens van Grunsven (Erp) Silver Dream of Indorado Niels Knape (Ouddorp) Maradonna
Megan Laseur (Soest) Bella Donna of Ensilla
Bart Lips (Biest-Houtakker) Gerco
Jasmijn Ruiter (Wierden) Jems U2 of Jems Perron III

Eventing:
Pascalle van Boxtel (Vlijmen) - Quinn De lEquille (v. Priory Fireflight)
Leontine Bruin (Wilp) - Knock Out (v. Krimh)
Edith Chardon (Den Hoorn) - Bovenheigraafs Carlo (v. Molenaars Golden King)
Milou de Hoon (Baarle Hertog, B) - Camila van Stal Romano (v. Apollo van Heel)
Femke van Roekel (Ede) - Batman (v. Wicked Courtjester)

foto: Dirk Caremans