Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 juli 2010

Vrouw omgekomen na verkeersongeval

Losser

Op vrijdag 30 juli omstreeks 10.15 uur vond er in Losser een verkeersongeval plaats waarbij een automobilist en een fietsster betrokken waren. Een 80-jarige vrouw uit Losser fietste over de Langenkamp in Losser. Een automobilist reed over de Muchteweg. Bij de kruising met de Gronausestraat en de Langenkamp ontstond een aanrijding tussen beiden. De 73-jarige automobilist uit Losser was gestopt bij de kruising en trok langzaam weer op hierbij had hij de fietsster niet gezien. De vrouw kwam hierdoor met de fiets ten val en kwam ongelukkig met haar hoofd op straat terecht. Zij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is zij in de loop van de avond overleden aan de verwondingen, die ze bij het ongeval had opgelopen.

(2010068810)

Auto raakt voorzijde van woning na botsing

Enschede

Op vrijdag 30 juli omstreeks 22.40 uur vond er een verkeersongeval plaats op de kruising Deurningerstraat/Beekstraat in Enschede. Een 29-jarige automobilist uit Enschede reed vanuit de richting van het centrum, over de Deurningerstraat in de richting van de Beekstraat. Op de kruising Deurningerstraat met de Beekstraat, komende vanaf de Beekstraat, wil een 31-jarige bestuurder van een personenauto uit Bergen uit Zoom de weg oversteken, hierbij werd door hem geen voorrang verleend aan de auto die uit het centrum kwam gereden. De auto van de 29-jarige automobilist uit Enschede kwam door de klap weer op de Beekstraat terecht met de achterzijde in de richting van de Deurningerstraat. De andere auto belandde door de klap in de voortuin van een woning aan de Deurningerstraat en raakte ook de voorzijde van de woning. Een bewoonster van de woning, die op het moment van de klap thuis was is heftig geschrokken, maar is niet gewond geraakt. Beide automobilisten zijn ter observatie overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. De woning raakte aan de voorzijde beschadigd.

(2010069058)

Getuigenoproep i.v.m. mishandeling

Rijssen

Op vrijdag 30 juli omstreeks 18:00 uur is een 21-jarige man uit Rijssen mishandeld door twee onbekende mannen aan de Rozengaarde in Rijssen. De man werd hier door de mannen aangesproken en met een mes in zijn onderarm gesneden. Hierna fietsen beide mannen via de Rozengaarde/De Hagen weg in de richting van de Entersestraat. De politie komt graag in contact met getuigen, die mogelijk iets gezien of gehoord hebben dat verband kan houden met deze zaak. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de politie Twente, via tel. 0900-8844 of via Bel M. Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000. De signalementen van de mannen zijn:

Ene man:

- Ongeveer 25 jaar oud;
- Kaal hoofd;

- Licht geel shirt met een zwarte opdruk op de rug;
- Driekwart broek kleur zwart.

Andere man:

- Ongeveer 25 jaar;

- Kort blond stekelig haar;
- Oranje shirt met opdruk;
- Blauwe spijkerbroek.

(2010069006)

Veelpleger aangehouden voor diefstal Nijverdal
Vrijdag 30 juni is een 41-jarige man uit Nijverdal aangehouden op verdenking van diefstal.

De man kwam rond 16.00 uur binnen bij een cafetaria in Nijverdal. Hij bestelde bier, maar is vervolgens weggegaan zonder te betalen. De politie heeft de man weten te achterhalen. Hij is aangehouden een meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gegaan. De man is een veelpleger.

(2010068975)

Dronken automobilist botst tegen hek Tubbergen
Van een 31-jarige man uit Vriezenveen vrijdag 30 juli het rijbewijs ingevorderd. De man wordt verdacht van rijden onder invloed van alcohol.

Rond 17.30 uur kwam er bij de politie melding binnen van een ongeval aan de Oranjestraat in Tubbergen. Een auto was daar tegen een paaltje en een hek gereden. De bestuurder was na het ongeval uit de auto gestapt en weg gegaan. De politie heeft de man later alsnog kunnen aanhouden. Hij is overgebracht naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat de man een promillage van 2.14 had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

(2010068992)




Politie Twente