Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 31-07-2010

Politie onderzoekt mogelijk steekincident

TILBURG: De districtsrecherche stelt een onderzoek in naar een incident dat vanmorgen omstreeks 06.30 uur gemeld werd. In een woning aan de Sallandstraat werd de 53-jarige bewoner met steekwonden aangetroffen. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk wat er zich in de woning heeft afgespeeld. Een nadere verklaring van het slachtoffer moet daarover helderheid verschaffen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Ook is een sporenonderzoek verricht. De toestand van het slachtoffer is stabiel.

Onderzoek vergiftiging hond

TILBURG: Bij de politie is er een aangifte binnen gekomen, dat een hond op 12 juli 2010, gif zou hebben gegeten in het park Quirinustuinen omgeving Schubertstraat te Tilburg Noord, waaraan de hond bijna was overleden. Uit een buurtonderzoek bleek dat er waarschijnlijk al eerder roze rattenkruidkorrels in dit park zijn aangetroffen. De wijkagent heeft deze zaak in onderzoek en wil graag, via 0900-8844 in contact komen met omwonenden, die daar meer informatie over kunnen verstrekken.

Rustige horecadienst in Tilburgse binnenstad

TILBURG: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in de Tilburgse binnenstad tijdens een redelijk rustige dienst twee aanhoudingen verricht. Een 16-jarige Tilburger werd omstreeks 03.30 uur op het Piusplein aangehouden ingevolge de APV omdat hij de openbare orde verstoorde. Hij was tijdens een opstootje al gewaarschuwd en gevorderd het centrum te verlaten, toen de agenten hem even later weer op een terras zagen zitten, hebben zij hem aangehouden. Verder werd nog een minderjarige jongen aangehouden die uit een instelling was weggelopen. Ook deelden de agenten nog 16 bekeuringen uit voor respectievelijk:


1 x taxistandplaats, 1 x wildplassen, 3 x parkeren Mauritshof, 3 x ID,
1 x tegen verkeer
6 x glas op straat en 1 x baldadigheid

Arrestatie na huiselijk geweld

TILBURG: Een 13-jarige jongen heeft vannacht omstreeks 02.00 uur de politie gebeld toen hij zag dat zijn moeder (33) door haar vriend (28) werd mishandeld. De politie heeft de verdachte in de woning in de Kruidenbuurt aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Het
slachtoffer heeft aangifte gedaan. Ze vertelde dat haar vriend onder invloed was van alcohol. Hij krijgt dan wel eens waanideeën. Hij had met een mes rondgelopen omdat hij dacht dat er nog een man in de woning was. Vervolgens had hij haar bij de keel gepakt en met kracht tegen een deurkozijn geduwd. Ook had hij de computer op de grond kapot gegooid.

Vijf bekeuringen voor bromfietser (24)

TILBURG: Agenten hebben vannacht omstreeks 00.40 uur een 24-jarige Tilburger aangehouden ter zake diverse overtredingen. De arrestatie volgde na de achtervolging van een bromfietser. De dienders zagen op de Ruijterstraat een bromfietser rijden zonder verlichting aan de voorzijde. Ze gaven een stopteken maar dat werd door de bromfietser genegeerd. Ze stelden een achtervolging in richting Ringbaan Zuid, maar verloren de brommer uit het oog. Even later zagen ze op de Matterhornstraat de bestuurder van de bromfiets lopen. Hij verklaarde net van huis af te komen en geen bromfiets te hebben gereden. Dat bleek dat het een leugen te zijn. De bromfiets werd aangetroffen op de Karpatenlaan. Hij heeft bekeuringen gekregen voor het niet tonen van een ID-bewijs, het rijden zonder verlichting, het negeren van het stopteken, onverzekerd rijden en gevaarlijk rijgedrag. De bromfiets is in beslag genomen.

Bredanaar (20) opgepakt voor stalken en bedreigen ex-vriendin (19)

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag op de Statenlaan, met
toestemming van de officier van justitie, een 20-jarige Bredanaar aangehouden ter zake het bedreigen en stalken van zijn 19-jarige Tilburgse ex-vriendin. Hij had zijn vriendin gistermiddag op haar werk in een supermarkt opgezocht en haar daar volgens haar aangifte bedreigd. De knul valt zijn ex vriendin al langere tijd lastig middels het sturen van mailtjes en sms'jes. Hij zou onder meer gedreigd hebben bepaalde privéfoto's van haar openbaar te maken als zij niet bij hem terugkwam. Hij is in verzekering gesteld.

Roemenen betrapt op winkeldiefstal, politie treft gestolen goederen aan

TILBURG / GOIRLE: De arrestatie van een winkeldief, een 43-jarige Roemeen, in een warenhuis op de Heuvelstraat heeft tijdens het vervolg onderzoek vrijdagavond geleid naar nog een aanhouding van een
winkeldief, een 45-jarige Roemeen, en de vondst van een vernoedelijk gestolen partij harde schijven en USB-sticks.

Het begon vrijdagmiddag met de aanhouding door de beveiliging van een warenhuis van een winkeldief. De 43-jarige Roemeen bleek voor 300 euro aan kleding en zonnebrillen gestolen te hebben. Ook had hij in een ander warenhuis nog batterijen en een tang gestolen. Aan het bureau bleek dat hij ook gefilmd was tijdens een winkeldiefstal bij een elektronicazaak aan het Pieter Vreedeplein. Daar bleek echter nog een tweede persoon bij betrokken te zijn. Het onderzoek naar deze persoon leidde naar een vrachtwagen die geparkeerd stond op de Zandschelstraat in Goirle. Daar werd een 45-jarige Roemeen aangetroffen. In de laadruimte lagen goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.


Laatst gewijzigd 31-07-2010 14:41 | © Regio Midden en West Brabant |